Actiuni preventive ale politistilor braileni


politia romana* In perioada 14 – 16 iunie, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la Sectiile de Politie Rurala, impreuna cu jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, dar si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet *

Fortele de ordine brailene au efectuat controale la 23 de societati comerciale si 14 producatori particulari, au legitimat 188 persoane, dintre care 29 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 94 de autovehicule, fiind retinute doua permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 37 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 6.875 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Potrivit Biroul de presa al IPJ Braila, vineri, intre orele 6.00 – 8.00, politisti de la Biroul Ordine Publica, Biroul Proximitate si Sectia 2 de Politie Rurala Braila, in colaborare cu lucratori de la Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, au actionat pe Calea Calarasilor, in zona blocurilor de la km 10, pentru depistarea persoanelor urmarite in temei legal si a celor cautate pentru cercetari in cauze penale aflate in evidente, precum si pentru verificarea legalitatii privind regimul domicilierii, conform prevederilor OG nr. 97/2005.

Fortele de ordine au legitimat 112 persoane, dintre care 17 au fost conduse la sediul Politiei Municipiului Braila pentru verificari, au fost constatate 5 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 250 de lei, si au ridicat in vederea cercetarilor 3 clesti tip <gura de lup>. Politistii au depistat o femeiea, din Braila, domiciliata fara forme legale pe Calea Calarasilor, in blocul 114, care s-a legat fraudulos la firida electrica. Acesteia i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt. Sambata, politisti de la Biroul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale au actionat pentru depistarea persoanelor urmarite in temeiul legii si au efectuat 5 descinderi domiciliare la locuintele unor braileni. Politistii au efectuat activitati de cautare si depistare a unui barbat, de 34 ani, din Braila, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis, la data de 6 iunie, mandat de executare a pedepsei de 4 ani si 3 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt calificat; a altuia de 37 ani, tot din Braila, condamnat la 3 ani si 5 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, conform mandatului emis la data de 17 octombrie 2012, de Judecatoria Braila; a unuia de 28 ani, din Braila, condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunilor de viol, fals si inselaciune, in baza mandatului emis de Judecatoria Braila, la data de 17 iulie 2012, si a altuia de 35 ani, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis, la data de 24 mai 2007, mandat de executare a pedepsei de 2 ani inchisoare, pentru comiterea de infractiuni la regimul rutier. O braileanca de 37 ani a fost retinuta si incarcerata in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis, la data de 12 iunie., mandat de executare a pedepsei de 3 ani si 8 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de inselaciune”, dupa cum a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 19/06/2013, in Infractional. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: