Intalniri interesante intre politisti si elevi


intalniri intre politisti si elevi* La sfarsitul saptamanii trecute, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila au desfasurat activitati de prevenire cu copiii si elevii din municipiul si judetul nostru *

Duminica, 16 iunie, in cadrul evenimentului „Braila in miniatura – un oras pentru copii si parinti”, organizat in Gradina Publica de Scoala Primara „Dr. Luca”, in colaborare cu Primaria Municipiului Braila, politistii s-au numarat printre specialistii institutiilor statului care i-au indrumat, initiat si instruit pe micii braileni cu privire la ceea ce inseamna viata intr-un oras al zilelor noastre.

La standul Politiei copiii si-au verificau cunostintele cu privire la modul in care se realizeaza o trecere corecta a strazii, o pista pentru biciclisti, avand la dispozitie marcaje desenate in miniatura. De asemenea, copiii au primit informatii despre cat de important este portul centurii de siguranta atunci cand pleaca cu parintii in vacanta, despre cum functioneaza o autospeciala de Politie si cum trebuie sa navigheze pe internet, atunci cand timpul si supravegherea parintilor nu mai constituie bariere riguroase, asa cum se intampla in timpul anului scolar.

intalniri intre politisti si elevi (4)Atat parintii, cat si bunicii care-i insoteau pe micuti au fost invitati la discutii si au primit recomandari din partea politistilor, intrucat perioada verii si a concediilor incumba riscuri diferite de victimizare pentru fiecare in parte. Intalnirile politistilor au continuat si cu elevii de la Scoala Gimnaziala Lanurile, reamintindu-le principalele reguli de circulatie pe drumurile publice si vizionand un filmulet tematic educativ, privind trecerea in siguranta a drumului public, semnificatia semaforului sau reguli de conduita, atunci cand circula cu mijloacele de transport in comun, aspecte transmise prin intermediul unor protagonisti de aceeasi varsta cu ei.

Politistii rutieri si de la Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii au organizat si activitatea intitulata “Caravana prevenirii”, indreptandu-si atentia spre elevii de la Liceul Tehnologic Insuratei. Casa de Cultura a orasului insuratei a parut neincapatoare, atunci cand elevii din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a au raspuns prezent la intalnirea cu Politia.

Discutiile cu reprezentantii politei si mesajul filmului „Cheia e la tine!” au asternut peste imensa sala de cultura o liniste a constientizarii si responsabilizarii tinerei generatii, cu privire la faptul ca vacanta nu inseamna numai multa libertate, ci si multa responsabilitate.

Advertisements

Posted on 19/06/2013, in Infractional and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: