Politistii braileni au fost pe strazi alaturi de elevi


patrule elevi alaturi de politisti* Politistii Serviciului si Biroului Rutier s-au intalnit saptamana trecuta cu elevii din cateva scoli gimnaziale din municipiu si judet pentru a le recomanda sfaturi preventive cu privire la circulatia pe drumurile publice *

In prag de vacanta, elevii de la scoala Generala „Fanus Neagu”, din municipiu, au primit vizita politistilor de la Serviciul si Biroul Rutier care le-au reamintit cele mai importante reguli de circulatie pe drumurile publice, organizand si patrule scolare cu acestia. Politistii rutieri le-au amintit elevilor de ce este important ca fiecare participant la trafic sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice, indiferent daca sunt soferi, mopedisti, biciclisti sau pietoni si, daca vor sa fie respectati, atunci trebuie sa manifeste respect.

Elevii au inteles ca trebuie sa se deplaseze numai pe partea dreapta a drumului si sa se asigure temeinic atunci cand vor sa traverseze, totodata politistii atragandu-le atentia ca nu au voie sa manuiasca atelaje hipo, daca nu au implinit varsta de 14 ani, sa nu circule cu bicicleta pe drumurile publice si pe unde au voie sa se plimbe cu rolele sau cu bicicleta.

elevii intalnire cu politistii (4)Politistii Serviciului si Biroului Rutier s-au intalnit marti cu elevii din clasa a V-a de la Scoala Gimnaziala „Al.Ioan Cuza”, din municipiu, organizand cu acestia o patrula scolara intr-o intersectie aglomerata

In ultimele zile de vacanta, elevii din clasa a V-a de la Scoala Gimnaziala „Al.Ioan Cuza”, din municipiu, au primit vizita politistilor de la Serviciul si Biroul Rutier cu care au invatat cele mai importante reguli de circulatie pe drumurile publice, organizand si patrule scolare pentru sedimentarea cunostintelor, la intersectia Caii Calarasilor cu strada Franceza.

Politistii rutieri le-au explicat elevilor de ce este important ca fiecare pieton sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice, ca trebuie sa se deplaseze numai pe partea dreapta a drumului, sa se asigure temeinic atunci cand vor sa traverseze, sa nu fuga pe trecerea de pietoni, sa se opreasca pe marginea acesteia si sa astepte ca masinile sa se opreasca pentru a le permite traversarea.

Totodata, in apropierea asteptatei vacante, politistii le-au reamintit ca nu au voie sa circule cu bicicleta, skate-board-ul sau cu rolele pe drumurile publice si, daca ajung intr-o intersectie, sa respecte semnificatia indicatoarelor si sa sporeasca atentia. De asemenea, copiilor li s-a explicat ca, in intersectiile unde nu exista semafor, traversarea se face numai pe la coltul strazii, dupa o atenta asigurare ca nu se apropie nicio masina din ambele sensuri de circulatie. Elevii au oferit participantilor la trafic flyere cu mesaje preventive, avand deviza “Siguranta ta conteaza pentru noi – Alege viata!”.

* Atentie la circulatie! *

Pentru prevenirea implicarii copiilor in accidentele rutiere, Politia Rutiera recomanda celor mici urmatoarele:

– Sa nu se joace pe drumurile publice sau in apropierea acestora si sa aleaga locurile special amenajate in acest sens, unde nu circula masini (parcurile, terenurile de sport, curtea scolii sau a gradinitei etc.).

– Sa nu se deplaseze cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabila a drumurilor publice.

– Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, sa foloseasca imbracaminte de culoare deschisa, care ii face mai vizibili in lumina farurilor.

– Circulati doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulati intotdeauna pe partea stanga, cat mai aproape de marginea drumului, astfel ca masinile care circula pe partea carosabila sa vina din fata voastra.

– Daca circulati cu bicicleta, evitati zonele aglomerate si arterele principale cu trafic mare. Daca totusi ajungeti cu bicicleta intr-o intersectie, respectati semnificatia indicatoarelor si sa-si sporeasca atentia.

– Nu aveti voie sa circulati cu rolele pe partea carosabila, ci numai in locuri special amenajate (parcuri) sau pe trotuare.

– Nu stationati pe bordura trotuarelor deoarece va puteti dezechilibra si ajunge in fata masinilor.

– Traversarea strazii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiti pe trecerea de pietoni, opriti-va pe marginea acesteia si asteptati ca masinile sa se opreasca pentru a va permite traversarea.

– Acolo unde sunt instalate semafoare, veti astepta cu rabdare aparitia luminii de culoare verde si veti traversa numai pe aceasta culoare.

– Culoarea verde a semaforului arata ca se poate traversa in siguranta, dar si in acest caz trebuie sa va asigurati din ambele sensuri, pentru ca pot exista si soferi neatenti. In intersectiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la coltul strazii, dupa o atenta asigurare ca nu se apropie nicio masina din ambele sensuri de circulatie.

– Daca se apropie de trecerea de pietoni masina politiei, salvarii sau a pompierilor, cu semnalele acustice si luminoase in functiune, NU TRAVERSATI!, chiar daca semaforul arata culoarea verde.

Advertisements

Posted on 19/06/2013, in Invatamant, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: