De Rusalii, politistii braileni vor fi la datorie


politisti_in_strada 1Cu toate ca de Sfanta Sarbatoare a Rusaliilor toata lumea sta acasa, avand parte de zi libera, iata ca politistii braileni vor actiona in municipiu si judet pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe timpul manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh, cunoscuta sub numele de Rusalii.

Zilnic, in perioada 22- 24 iunie, politisti vor actiona in municipiu si judet pentru prevenirea si combaterea manifestarilor antisociale, in locurile aglomerate, precum ar fi piete, targuri, oboare, gari, autogari etc., si pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale cu violenta, a talhariilor, furturilor de si din bagaje si din buzunare. De asemenea, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor vor actiona in unitatile comerciale si pietele agroalimentare, in scopul protejarii populatiei impotriva activitatilor comerciale ilicite. Politistii de la Serviciul si Biroul Rutier vor fi prezenti pe principalele artere de circulatie catre zonele turistice sau de agrement, precum si pe traseele de acces catre aceste zone, pentru prevenirea accidentelor grave de circulatie, a ambuteiajelor, si pentru fluidizarea si controlul circulatiei.

* Linistea comunitatii, pe primul loc pentru oamenii legii *

politisti_in_stradaPentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, in minivacanta de Rusalii, comanda Inspectoratului de Politie Judetean Braila a dispus suplimentarea numarului de politisti care sa actioneze in preajma lacasurilor de cult si in zonele de agrement din municipiul si judetul Braila.

In perioada 22 – 24 iunie, cu ocazia sarbatoririi Rusaliilor, aproape 200 de politisti de la ordine publica, rutiera, transporturi, investigatii criminale, combaterea criminalitatii organizate si investigarea fraudelor vor actiona, zilnic, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor obisnuite, necesare asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise acestei sarbatori.

Astfel, in aceasta perioada, vor fi constituite 75 de patrule de ordine si siguranta publica, dintre care 23 pedestre si 52 auto, care vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Totodata, politistii rutieri vor actiona pe 9 tronsoane de drumuri nationale si europene si vor utiliza 10 autospeciale dotate cu aparate radar. Politistii se afla in strada pentru asigurarea ordinii si linistii publice si apararea patrimoniului public si privat, in localitatile urbane si rurale, in vederea preintampinarii producerii oricaror evenimente negative. Pe drumurile publice se asigura prezenta activa a agentilor de circulatie rutiera, la orele de varf, pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei, inclusiv prin amplasarea radarelor. De asemenea, politistii structurilor de politie transporturi vor efectua serviciul de patrulare in trenurile de calatori, cu precadere, pe rutele catre statiunile montane si litoral, precum si in statiile si triajele de cale ferata.

Politistii recomanda cetatenilor sa fie foarte atenti la persoanele din jur pentru a putea preveni furturile din genti si buzunare, comise in zone aglomerate, pe fondul neatentiei determinate de febra cumparaturilor, la protejarea locuintei pe timpul cat sunt plecati din localitate, precum si la adoptarea unei conduite rutiere corecte in trafic.

* Sfaturi pentru populatia braileana *

politist-in-StradaPentru a evita situatiile neplacute, politistii braileni va mai recomanda urmatoarele: cand mergeti la cumparaturi sau va aflati in alte locuri aglomerate, trebuie sa pastrati banii in buzunarele interioare ale vestimentatiei si sa supravegheati in permanenta gentile sau alte bagaje; cand parcati masina, pe cat posibil, folositi zonele special amenajate si iluminate, deoarece obiectele tentante, lasate la vedere in autoturism, reprezinta atractie pentru hoti; evitati sa achizitionati diverse bunuri de la vanzatori ambulanti pentru ca ar putea proveni din comiterea unor infractiuni sau nu corespund din punct de vedere calitativ; lasati o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune atunci cand parasiti locuinta pentru o perioada scurta de timp pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiti; cand observati persoane sau activitati care vi se par suspecte, in zona in care locuiti sau va aflati, anuntati imediat la Politie, apeland, gratuit, numarul 112 – Apel unic pentru urgente, si retineti cat mai multe semnalmente ale celor implicati; nu consumati bauturi alcoolice daca vreti sa conduceti autovehicule pe drumurile publice.

Advertisements

Posted on 22/06/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: