Desi culturi intregi au fost inundate, peste 10 milioane ha au fost ajutate de ploi


Culturi_agricole_inundateMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, considera ca ploile cazute in ultima perioada au fost benefice pentru culturile agricole, chiar daca o suprafata de 12.000 de hectare a fost inundata.

Sunt vreo 12.000 de hectare inundate, insa nu putem spune ca a fost compromisa productia de pe aceasta suprafata. Pe unele portiuni apa s-a retras si vom vedea, dupa cateva zile, daca au fost compromise culturile. Eu vad, ca ministru al Agriculturii care a trecut anul trecut printr-o perioada de seceta, si partea benefica in urma acestor precipitatii. Daca au fost 12.000 de hectare afectate, am avut si 10 milioane de hectare care au beneficiat de pe urma acestor ploi”, a declarat, la inceputul saptamanii trecute, Daniel Constantin.

Specialistii din agricultura sustin ca ploile care au cazut in ultima perioada au adus o imbunatatire a resurselor de apa in sol. Pana in acest moment, ploaia nu a produs pagube semnificative culturilor de grau si de porumb, iar aprovizionarea cu apa este relativ buna in aproape toata tara, cu exceptia unor suprafete agricole din sud-estul si sudul Romaniei.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, noua judete au fost afectate de inundatii in ultima saptamana: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Dambovita, Galati, Iasi, Salaj si Vrancea. Ploile torentiale, vijeliile si grindina au afectat insa culturi agricole din mult mai multe zone ale tarii.

Advertisements

Posted on 22/06/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: