Jandarmii braileni s-au intalnit cu elevii pentru a le oferi informatii despre combaterea diferitelor incidente in scoli


intalnire jandarmi elevi* Jandarmii desfasoara actiuni de prevenire si combaterea a faptelor antisociale in unitatile de invatamant din Braila, in baza „Programului de parteneriat educational”, incheiat intre unitatile de invatamant si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila * Scopul actiunilor desfasurate este acela de a promova valorile comune ordinii si sigurantei copiilor, precum si realizarea unei stranse cooperari intre familie, scoala si societatea civila *

Saptamana aceasta, jandarmii braileni au avut intalniri cu elevii din Scoala Gimnaziala “M. Kogalniceanu”, “A.S. Puskin”, “Sf. Andrei” si din cadrul Grupului Scolar Industrial “C. Brancoveanu”.

Pentru ca se apropie vacanta de vara, angajatii Jandarmeriei Braila desfasoara si activitati de informare a elevilor cu privire la riscurile la care se expun pe timpul vacantei, precum si masurile de autoprotectie pe care le pot lua pentru a evita implicarea in situatii neplacute, atat ei, cat si cei apropiati lor. Pentru siguranta, jandarmii braileni recomanda copiilor cateva masuri de autoprotectie, si anume: trebuie sa va stiti numele complet, adresa si numarul de telefon; invatati cum se incuie usa de la intrarea in locuinta si cum se utilizeaza interfonul (daca este cazul); asigurati-va ca stiti sa folositi telefonul, pentru ca, in caz de nevoie, sa va puteti suna parintii, rudele  sau alte persoane apropiate. Daca sunteti singuri acasa nu deschideti niciodata usa necunoscutilor, chiar daca va spun ca sunt trimisi de parintii vostri; usa trebuie sa fie mereu incuiata si asigurata; nu spuneti niciunei persoane care suna la telefon ca sunteti singuri acasa; sunati/mergeti la un vecin de incredere in cazul in care va este frica, va simtiti amenintati sau aveti o urgenta; in caz de nevoie sunati-va parintii, rudele  sau apelati numarul unic de urgenta „112”.

intalnire jandarmi elevi (1)Daca iesiti la joaca, inainte de a pleca undeva, cereti voie parintilor sau bunicilor, spunandu-le unde mergeti, cu  cine, cum ajungeti acolo si cand va intoarceti; nu afisati la vedere cheia de la intrare in locuinta, banii sau telefonul mobil; incercati sa fiti mereu cu copii de varsta voastra si evitati sa va jucati sau sa mergeti undeva singuri; nu va indepartati de locurile pe care le cunoasteti, s-ar putea sa nu mai stiti sa va intoarceti; strada este periculoasa, motiv pentru care ii sfatuim sa gaseasca alte locuri de joaca si sa stea cat mai departe de strada. Atunci cand iesiti cu bicicleta sau rolele, aveti mare grija pe unde mergeti, in niciun caz pe sosea; nu discutati cu persoane straine despre voi, cum va cheama, unde locuiti; nu plecati niciodata cu persoane straine, chiar daca iti promit ca va vor da bani sau un cadou; nu va apropiati si nu urcati in autoturismele unor persoane necunoscute; aveti curaj sa spuneti NU necunoscutilor; trebuie sa stiti ca pentru a scapa de un pericol care va ameninta puteti tipa, fugi sau chiar lovi”, a spus purtatorul de cuvant al IJJ Braila, plutonier Sorin Neftode.

Advertisements

Posted on 22/06/2013, in Invatamant, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: