Politistii si jandarmii au demarat ample actiuni in mediul urban si rural


foto (1)* Timp de 3 zile, oamenii legii au desfasurat activitati, atat in judet, cat si-n municipiu, cu scopul de a preveni infractionalitatea *

In perioada 28 – 30 iunie 2013, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmii, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 27 de societati comerciale, 27 de producatori particulari, 12 intreprinderi individuale si 12 asociatii familiale au legitimat 233 de persoane, dintre care 89 au fost controlate corporal sumar, au aplanat 3 conflicte si au controlat in trafic 106 autovehicule, fiind retinut un permis de conducere.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 63 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 15.255 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Vineri, 28 iunie, politisti de la Biroul Ordine Publica au depistat un barbat de 35 ani, din satul Lacu-Sarat, comuna Chiscani, in timp ce avea asupra lui mai multe pachete cu tigari pentru care nu detinea documente de provenienta. Tigarile, in valoare de 110 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii si celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, conform Legii nr. 86 din 2006 (Codul Vamal al Romaniei). Efective de politisti din cadrul Biroului Rutier au desfasurat o actiune in mediul rural, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool. Astfel, au fost efectuate 56 de testari cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, si au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, pentru alte abateri, valoarea totala fiind de 1.200 de lei.

Advertisements

Posted on 01/07/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: