Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!


vodafone_cursAsociatia React si Vodafone Romania impreuna cu Centrul de Transfuzii Galati, va invita, joi, 11 iulie 2013, intre orele 8.30 – 12.00, la o sesiune de donare de sange benevola, ce va avea loc in Galati. Aceasta face parte din noua etapa a proiectului “O sansă pentru viata”, etapa ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donarii de sange neremunerate si organizarea unei caravane mobile in cadrul careia publicul larg sa poata dona sange fara a primi recompense materiale.

Colectarea de sange de la donatori voluntari, neremunerati, reprezinta piatra de temelie a oricarui sistem transfuzional care isi propune sa asigure in conditii de siguranta cantitatea de sange si preparate sanguine necesara spitalelor. Pentru a putea deveni donator de sange si pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atat pentru donator, cat si pentru pacient, o persoana trebuie sa fie sanatoasa si sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18 – 60 ani; greutate 50 – 100 kg femeile si 60 – 100 kg barbatii; trebuie sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice si chirurgicale; sa nu aiba sau sa nu fi avut hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii; femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

Inainte de donare se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe, dar fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora. In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%. Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe http://www.pentruviata.org.

Advertisements

Posted on 09/07/2013, in Realitatea zilnica, Sanatate and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: