Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata si de persoanele care nu realizeaza venituri


baniDirectia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila reaminteste persoanelor care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la Titlul IX indice 2, capitolele I – III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, precum si venituri din pensii mai mici de 740 lei si nu se incadreaza in categoriile de persoane care beneficiaza de asigurarea de sanatate fara plata contributiei, pentru a dobandi calitatea de asigurat, au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.

Baza lunara de calcul pentru contributia de asigurari sociale de sanatate datorata bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara, astfel: pentru luna ianuarie 2013 – 700 lei; incepand cu 1 februarie 2013 – 750 lei; de la 1 iulie 2013 – 800 lei.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceasta categorie de contribuabili se face lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia. Plata se face la trezoreria administratiei fiscale la care este arondat contribuabilul.

Advertisements

Posted on 11/07/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. cine mama naibii a inventat politica asta ca eu nu prea pricep..pai daca nu beneficiez de nici un fel de ajutor de sanatate,spitalizare sau consult medical pentru ce trebuie sa platesc???asta e tara lui papura voda…daca am nevoie de medic merg la cabinet particular si tot platesc pt ca un medic de familie nu primeste un neasigurat..atunci dreptatea unde mai este???platesc si la CNAS si la cabinet particular…

    • Asta e tara noastra… Ce putem face??? Daca nu sarim cu totii in capul lor, ei tot ca ei vor face legile si vom juca pe sarma dupa cum le dicteaza inimioara…..

  2. I’m not sure where you are getting your info, but good topic.
    I needs to spend some time learning much more or understanding more.
    Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: