Somerii, in numar mai mic fata de luna mai


ajofm-brailaIn primul semestru al acestui an, in urma activitatilor desfasurate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila, au dobandit statutul de persoana ocupata 4.212 solicitanti de loc de munca, care au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor.

Dintre persoanele ocupate, 28,9% au fost reprezentate de femei, iar 71,1% de barbati; 28,5% proveneau din mediul rural, iar 71,5% din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate aveau varsta peste 45 ani (33,1%) si cuprinsa intre 35 – 45 ani (31,9%). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 69,6% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 22,7% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 7,7% cu nivel de pregatire universitar.

In evidenta AJOFM Braila, la data de 30 iunie 2013, se aflau inregistrati 7.735 someri (cu 84 mai putini decat la finele lunii anterioare), iar structura acestora pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 80,6% someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 13,6% cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 5,8% cu nivel de pregatire universitar. Din totalul somerilor aflati in evidentele AJOFM Braila, la finele lunii trecute, femei sunt 37,4%, iar barbati 62,6%; someri indemnizati sunt 19,8% si 80,2% someri neindemnizati; someri din mediul rural 64,2% si 35,8% din mediul urban.

Rata somajului inregistrata la finele primului semestru din acest an, la nivelul judetului Braila, a fost de 5,92% (cu 0,07 puncte procentuale mai scazuta decat cea inregistrata la 31 mai 2013), la nivelul regiunii de Sud-Est a fost de 5,86%, iar la nivel national 4,96%.

Advertisements

Posted on 11/07/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: