Jandarmii braileni au actionat in peste 2.000 de misiuni, in numai 6 luni


Buletin informativ 17.07.2013Numarul misiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila, in primele sase luni ale anului 2013, a crescut cu aproximativ 11%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Actiunile Jandarmeriei Braila au vizat in principal asigurarea masurilor de ordine pe timpul manifestarilor cu public numeros si mentinerea ordinii publice in sistem integrat, politie – jandarmerie, in zona de competenta.

Printre misiunile executate pe timpul manifestarilor cu public numeros putem aminti: activitati cultural – artistice si religioase, exemplu cu ocazia Bobotezei, atat in municipul, cat si in judetul Braila, dar si din perioada sarbatorilor Pascale, a hramului Izvorul Tamaduirii, Pastele Blajinilor si slujbele de sfintire a unor biserici din judetul Braila; activitati sportive, exemplu – meciurile de handbal sau pe timpul partidelor de fotbal; misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul tranzitarii zonei noastre de catre galeriile echipelor din Liga I.

In primele sase luni ale anului, jandarmii braileni au executat 2.206 misiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica. Din numarul total al misiunilor executate, cea mai mare pondere au avut-o patrulele pentru mentinerea ordinii publice in sistem integrat politie – jandarmerie, atat in mediul urban, cat si in mediul rural. Jandarmii au executat si activitati de prevenire a faptelor de natura contraventionala si infractionala, au purtat discutii cu cetatenii pentru a identifica problemele cu care acestia se confrunta si i-au informat cu privire la respectarea normelor de convietuire sociala si consecintele care decurg din incalcarea dispozitiilor legale. Cu toate acestea, in primele sase luni ale anului, jandarmii au aplicat 1.486 sanctiuni contraventionale: 1.149 amenzi contraventionale, in valoare de 398.700 lei; 337 avertismente scrise”, a declarat plt. Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

Printre faptele pentru care au fost aplicate cele mai multe sanctiuni contraventionale se numara adresarea de injurii si expresii jignitoare, tulburarea ordinii si linistii publice, provocarea de scandaluri sau patrunderea fara drept in incinta institutiilor de invatamant si a societatilor comerciale. In aceasta perioada, au fost constatate 214 infractiuni, din care 148 pe timpul misiunilor executate independent, iar 66 infractiuni constatate pe timpul misiunilor executate cu politia.

Advertisements

Posted on 19/07/2013, in Infractional and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: