Suporterii galateni nu s-au comportat ca badaranii la meciurile echipei de fotbal favorite


DSC03628In perspectiva inceperii noului sezon competitional 2013 – 2014 al Ligii 1 la fotbal, joi, 19 iulie 2013, orele 14.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati a avut loc intalnirea de traditie dintre reprezentantii Jandarmeriei Galati, societatea de paza responsabila cu asigurarea ordinii publice in interiorul arenei sportive, reprezentantul clubului de fotbal F.C. Otelul Galati si reprezentanti ai suporterilor galateni.

Inspectorul sef al IJJ Galati, lt. col. Danut Vasilica, a tinut sa le multumeasca suporterilor pentru modul de comportare pe tot parcursul sezonului competitional 2012 – 2013, astfel, la Galati neinregistrandu-se conflicte sau incidente majore, inspectorul sef dorind ca pe parcursul noului sezon fotbalistic sa existe o aceeasi abordare a problemei privind comportamentul suporterilor in incinta arenei sportive. Totodata, lt. col. Danut Vasilica a tinut sa precizeze in mod expres faptul ca, orice incalcare a legislatiei in vigoare va atrage aplicarea masurilor legale, iar acest aspect nu trebuie tratat ca un afront.

DSC03631Lt. col. Danut Vasilica a cerut suporterilor sa manifeste un spirit de Fair-play si bun simt pentru a putea atrage in arena sportiva si parinti cu copii: „Personal, doresc sa particip la o manifestare sportiva unde nu se adreseaza injurii si expresii jignitoare, unde suporterii isi dau concursul si efortul sa incurajeze echipa, uitand de rivalitatile si animozitatile cu echipele rivale. Numai asa parintii vor fi atrasi sa-si aduca si copiii in arenele sportive”.

Intrucat comunicarea este principiul de baza al unei relatii benefice intre toate partile, inspectorul sef al IJJ Galati a rugat suporterii galateni sa comunice permanent, atat cu jandarmii cat si cu reprezentantii societatii de paza si responsabilul cu securitatea al clubului F.C. Otelul astfel, putandu-se evita eventualele neintelegeri privind unele intentii ale suporterilor.

DSC03636La randul sau, reprezentantul clubului galatean si responsabil de ordinea si siguranta clubului de fotbal F.C. Otelul Galati, Neculai Milea, a recomandat suporterilor galateni afisarea unui comportament civilizat, atat la meciurile disputate acasa cat si in deplasare, intrucat, eventualele actiuni ale acestora in afara cadrului legal vor atrage sanctiuni pecuniare asupra clubului de fotbal.

In prezent, 5 suporteri ai echipei de fotbal F.C. Otelul Galati au aplicata sanctiunea complementara de interzicere a dreptului de a intra pe locurile de desfasurare a competitiilor sportive gen meciuri de fotbal, pe o perioada de un an sau sase luni, iar unui suporter i-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 4 din 2008.

Advertisements

Posted on 19/07/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: