Show aviatic pe pista Bazei Militare de la Otopeni


Baza Aeriana Otopeni* Cu mic, cu mare, romanii au venit pe aeroportul Otopeni, incantati ca pot vedea, timp de 2 zile, de aproape, avioane si elicoptere de toate felurile * Nerabdator sa se imbarce intr-un zbor de agrement a fost si premierul Romaniei, Victor Ponta, care a venit la Otopeni insotit de fiul sau *

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, implinindu-se 100 de ani de cand pompierii aviatiei l-au ales pe Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul ca ocrotitor, sute de oameni au venit sa vada avioanele pe care Armata Romana le are in dotare. In fata fiecaruia se afla un echipaj care le explica vizitatorilor cum functioneaza si la ce misiuni participa. Sunt expuse si avioane de lupta folosite de aviatia militara.

Astazi a fost o zi speciala la Baza Militara Aeriana de pe Aeroportul Otopeni. Sarbatorim Ziua Aviatiei Romane, iar unitatea de elita Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Banciulescu” isi deschide portile tuturor celor pasionati de zbor. Intre orele 10.00 si 14.00, puteti vedea cele mai bune aparate ale Ministerului Apararii Nationale, iar pilotii va asteapta cu demonstratii spectaculoase, dar si cu povesti impresionante din misiuni.

show aviaticDe Ziua Aviatiei, pe cerul Capitalei si mai ales in zona Otopeni, va fi un adevarat spectacol aviatic. Pilotii de la baza militara „Flotila 90” s-au pregatit intens. Aici ia parte si comandorul Ion Staiculescu, o adevarata legenda pentru elevii sai, dar si printre colegi. Desi are la activ mii de misiuni de salvare, de razboi sau umanitare, obisnuindu-se cu datoria fata de cetateni, iata ca se pare ca cea mai recenta misiune pe care a avut-o de indeplinit l-a marcat considerabil. E vorba despre tragicul accident din Muntenegru, in urma caruia 18 romani si-au pierdut viata, lasand in urma lor familiile indurerate.

Pe langa spectacolul pregatit la baza aeriana de la Aeroportul Otopeni, un moment special se va desfasura si la Monumentul Eroilor Aerului, circulatia pe Bulevardul Aviatorilor fiind restrictionata. Manifestatii asemanatoare se vor desfasura la aproape toate bazele militare din tara.

* Ample manifestari aeriene, spre deliciul publicului *

Baza Aeriana 71Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene se va sarbatori, in acest an, printr-o serie de manifestari care se vor desfasura dupa un program special. Astazi, de la orele 11.00 si pana la 14.00, au avut loc ceremonia militara si religioasa cu depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor; Ziua Portilor Deschise la „Flotila 90” Transport Aerian Otopeni, zboruri demonstrative, zboruri de agrement pentru public, expozitie aeronave. Vizitatorii vor putea asista la evolutia elicopterelor IAR-330 si aeronavelor IAR-99 Soim si C-27J Spartan si vor putea vedea expozitia statica ce va include elicoptere in varianta Medevac si Cargo, tehnica de artilerie si rachete, radiolocatie, precum si oferta educationala pentru construirea unei cariere in Fortele Aeriene. De asemenea, organizatorii vor oferi vizitatorilor posibilitatea participarii la o tombola avand ca premii zboruri de agrement cu aeronava C-27J Spartan.

Maine, in acelasi interval orar, va fi Ziua Portilor Deschise la Flotila 71 Aeriana „General Emanoil Ionescu” din Campia Turzii, organizandu-se zboruri demonstrative cu aeronave civile si militare. Pe langa tehnica de aviatie, artilerie si radiolocatie prezentata in cadrul expozitiei statice, vizitatorii vor asista la evolutia unor aeronave apartinand aviatiei civile si lansare de parasutisti, precum si la prezentarea in zbor a unui exercitiu aerian tactic cu aeronave MiG-21 LanceR si IAR-330, executat in comun cu militari si tehnica apartinand Statului Major al Fortelor Terestre. Demonstratia aeriana va include si evolutia aeronavelor C-27J Spartan si IAR-99 Soim.

Pe Aerodromul Giarmata din Timisoara, sambata, incepand cu orele 10.00, se va desfasura Ziua Portilor Deschise. Vizitatorii vor putea sa viziteze facilitatile aerodromului, sa participe la ceremonia militara si sa vada aeronave din dotarea Fortelor Aeriene prezentate in expozitia statica. Elicoptere IAR-330 Puma vor survola aerodromul.

La evenimente vor participa oficiali romani si straini, reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai asociatiilor de veterani de razboi si cadre militare in rezerva sau in retragere, precum si ai autoritatilor publice locale. Accesul publicului la aceste activitati este liber.

spectacol aerianAviatorii militari sarbatoresc pe 20 iulie Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene. Celebrarea are loc anual pe 20 iulie, de praznicul Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul si ocrotitorul aviatorilor romani. Cu acest prilej, sunt organizate, in mai multe garnizoane, zilele portilor deschise si show-uri aeriene.

Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene este marcata printr-o serie de manifestari care au loc in intreaga tara. De retinut este faptul ca misiunile Fortelor Aeriene Romane pe timp de pace sunt de mentinere a integritatii spatiului aerian national si protejare a unor obiective vitale impotriva atacurilor aeriene. In situatii de criza si de razboi, misiunile Fortelor Aeriene Romane sunt de aparare a populatiei, a obiectivelor vitale si a trupelor, impotriva atacurilor aeriene.

 

Advertisements

Posted on 20/07/2013, in Divertisment, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: