Contribuabili, nu uitati sa depuneti Declaratia 394!


finante braila 1Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila reaminteste ca, prin HG nr. 84/06.03.2013 au fost modificate si completate Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin HG nr. 44/2004. Astfel, potrivit pct.17 de la Cap. E, Titlul VI “Taxa pe valoarea adaugata” din hotarare, pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea TVA poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul Fiscal, daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Formularul 394 – “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 153 din Codul Fiscal si care sunt obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (1) si (7) din Codul Fiscal pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.126 alin.(1) si taxabile cu cota prevazuta de lege. Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI din Codul Fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, precum si pentru operatiunile la care se aplica sistemul TVA la incasare. Aceasta Declaratie trebuie depusa si de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 153 din Codul Fiscal, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota prevazuta de lege.

Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise/primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea „taxare inversa” sau „TVA la incasare”», precum si bonurile fiscale cu valoare sub 100 euro care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare.

Advertisements

Posted on 25/07/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: