Independenta energetica in Insula Mare a Brailei, asigurata cu sisteme fotovoltaice


imbInsula Mare a Brailei (IMB), considerata cea mai mare exploatatie agricola din Europa, cu o suprafata de peste 55.000 hectare de teren arabil, si-ar putea asigura independenta energetica prin investirea in sisteme fotovoltaice.

Suntem in pregatiri sa facem o investitie in sisteme fotovoltaice de 8 MW, ceea ce ne-ar asigura si un surplus de energie, nu numai ceea ce ne trebuie pentru consumul propriu. Numai ca lucrurile nu sunt clare. Nu se stie daca se mai dau sau nu certificate verzi. Nu poti sa te apuci sa faci un plan de afaceri fara sa stii ca exista stabilitate. Chiar saptamana viitoare vom discuta cu doua banci sa facem un imprumut pentru aceasta investitie”, a declarat Lucian Buzdugan, directorul SC Agricost, societatea care administreaza IMB.

In anii trecuti, latifundiarul Culita Tarata, avea in plan demararea unui program de utilizare a biomasei ramase in urma recoltarii, respectiv arderea paielor intr-o centrala termica si producerea a 15 – 17 megavati pe ora, dar si aceasta idee este tot in faza de proiect.

Advertisements

Posted on 25/07/2013, in Agricultura, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: