Tinerii braileni pot deveni politistii de maine


politia romana* Inscrierile pentru concursurile de admitere in scolile de agenti de politie continua *

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Braila continua sa recruteze candidati pentru concursurile de admitere la scolile de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina si „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca. Pentru scolile postliceale, cererile de inscriere la concursul de admitere se pot depune intre orele 10.00 – 15.00, pana la data de 2 august 2013, la Serviciul Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, din municipiul Braila, strada Mihail Sebastian, nr. 10 – 12.

Testarea psihologica se efectueaza la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, de specialisti din cadrul Centrului de Psihosociologie, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la o data care va fi comunicata dupa inscriere.

Conditiile legale care se impun sunt: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fie declarati apt din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificarile privind starea de sanatate medicala, fizica si psihica sunt efectuate de structuri de specialitate ale MAI; sa aiba varsta de minim 18 ani impliniti sau sa ii implineasca in cursul anului in care partticipa la concurs; sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea; sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica in ultimii 7 ani; nu au desfasurat activitati de politie politica, asa cum sunt definite prin lege; indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. 3 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului cu modificarile si completarile ulterioare.

intalniri intre politisti si eleviConditiile specifice care trebuie indeplinite de fiecare candidat in parte sunt urmatoarele: sa aiba varsta de pana la 27 de ani impliniti in anul participarii la concursul de admitere; sa fi obtinut la purtare in perioada studiilor liceale media generala de minimum 8.00; sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant; sa aiba inaltimea de minimum 1.70 m barbatii si 1.65 m femeile. Candidatii care nu indeplinesc conditiile legale si criteriile specifice stabilite de actele normative in vigoare nu li se mai intocmesc dosare de recrutare.

Etapa a II-a de selectie a candidatilor la scolile postliceale ale MAI, respectiv concursul de admitere, se desfasoara in perioada 7 – 15 septembrie 2013, conform graficelor stabilite de catre unitatile de invatamant.

 

Advertisements

Posted on 25/07/2013, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: