S-a stabilit cum se va repartiza cota de productie de zahar din sfecla de zahar


sfecla zaharOrdinul nr. 707/24.07.2013, privind repartizarea cotei de productie de zahar din sfecla de zahar, incepand cu anul de comercializare 2013 – 2014, pentru societatile comerciale acreditate producatoare de zahar a fost aprobat, dupa cum anunta Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

„Realocarea cotei nationale de productie de zahar creeaza o stabilitate mai mare in randul cultivatorilor romani, prin posibilitatea maririi cotei, respectiv prin incheierea unui numar mai mare de contracte pentru fabricile de zahar care depasesc cota, dar si posibilitatea realizarii acesteia. Realocarea are in vedere si diminuarea cotei in cazul fabricilor care nu au reusit sa incheie un numar suficient de contracte care sa le asigure realizarea acesteia”, se arata intr-un comunicat transmis de MADR.

Potrivit anuntului, realocarea cotelor vine in intampinarea solicitarilor producatorilor de sfecla de zahar din Romania, dar si a organizatiilor profesionale ale acestora, avand drept scop stimularea producatorilor in vederea mentinerii in cultura a sfeclei de zahar, mai ales in zonele mai favorabile.

Posted on 27/07/2013, in Agricultura, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: