Canicula pune stapanire si pe traficul feroviar


calea_ferata* Gradele ridicate care se inregistreaza in aceasta saptamana aproape ca obliga oamenii sa stea in casa, mai putin cei care trebuie sa se duca la locul de munca * Fie ca este vorba de deplasarea catre serviciu cu autobuzele, autoturismele proprii, fie ca este vorba de deplasarea cu ajutorul trenului, oamenii trebuie sa suporte caldura torida, trupurile lor aproape topindu-se la temperaturile de peste 40 de grade Celsius *

Inca de vineri meteorologii trageau un semnal de alarma in ceea ce priveste instaurarea caniculei pe toate perioada acestei saptamani. Si iata ca gradele crescande au pus stapanire pe toata tara. In judetele din vestul tarii s-a declarat Cod portocaliu, in partea de sud si sud-est este Codul Galben, urmand, usor-usor, sa se transforme in cel Portocaliu. Cu alte cuvinte, ne vom perpeli de caldura.

Daca prin oras mijloacele de transport public in comun ajung in statie conform graficului sau poate cu mici intarzieri, nu se poate spune acelasi lucru si-n cazul transportului feroviar. Asta pentru ca viteza trenurilor pe mai multe sectii de circulatie a fost redusa din cauza temperaturilor ridicate, ceea ce duce la intarzieri, in medie, de 15 – 20 de minute si de pana la 50 – 60 de minute la trenurile de lung parcurs care tranziteaza mai multe judete afectate de canicula.

Conducerea Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” SA a anuntat astazi, inca de la primele ore ca, din cauza temperaturilor ridicate, au fost introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor pe mai multe sectii de circulatie de pe raza celor opt regionale de cale ferata: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati, Constanta.

cai-ferateInca de la orele pranzului sinele au inceput sa se infierbante, motiv pentru care pe anumite sectii de cale ferata, viteza de circulatie a trenurilor de marfa si de calatori s-a redus cu 50 – 70 km/h fata de viteza normala.

Prin aplicarea acestei masuri obligatorii in perioadele caniculare, se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 15 – 20 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. intarzieri mai mari, de pana la 50-60 de minute/tren, se vor inregistra la trenurile de lung parcurs care tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate.

Masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata, mentioneaza reprezentantii CFR, aratand ca, in perioada de canicula, temperaturile inregistrate in sina depasesc 50 de grade Celsius.

Inainte de efectuarea calatoriei, reprezentantii CFR recomanda publicului calator sa solicite informatii despre intarzierile inregistrate in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti, la telefon 021/9521, iar pentru Braila, la numerele de telefon 0239/619.797, 0236/460.200/ interior 224.721.

Advertisements

Posted on 29/07/2013, in Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: