In caz de Cod Rosu de canicula, autoritatile intra in alerta totala


caniculacanicula 2* Magazinele si farmaciile trebuie sa asigure populatiei spatii cu aer conditionat pe vreme de canicula * Toate echipajele serviciilor de Ambulanta ar trebui sa fie la lucru, iar schemele de personal din toate unitatile sanitare au fost revizuite * Declaratiile au fost facute de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu *

Eugen Nicolaescu declara ca Ministerul Sanatatii a luat masuri pentru reducerea efectelor caniculei: „Vreau sa va aduc aminte ca in urma cu circa o saptamana in mod public am reluat toate recomandarile pe care populatia trebuie sa le stie, pe care autoritatile locale trebuie sa le realizeze in asemenea perioade. Stiam, eram informati de ANM ca va urma o asemenea perioada. Drept urmare, am zis ca preventia sau prevenirea populatiei si autoritatilor este absolut necesara. Am rediscutat cu toate serviciile de ambulanta din tara, in sensul de a avea toate echipajele la lucru, pentru a putea interveni in orice situatie pe care populatia o reclama. Am revizuit schemele de personal existente in toate unitatile sanitare, astfel incat acestea sa poata sa asigure interventii medicale”.

* Sfaturi pentru populatie, pe timp de canicula *

canicula 1Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, recomanda populatiei sa se protejeze si singura in perioada caniculei: „Primul si poate cel mai important este mesajul catre populatia cu risc, ma refer aici la batrani, la bolnavi, la copii mici, care ar trebui intre orele 11.00 si 18.00 sa evite sa iasa din casa sau sa aiba o expunere mai prelungita la soare. Sa se consume minim 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, iar la copii si la persoanele cu risc, daca se poate, sa consume cat mai multe fructe si legume proaspete, sa se fereasca sa manance alimente care nu sunt cumparate din spatii asigurate din punct de vedere al igienei sanitare. Atunci cand totusi trebuie sa iasa afara din casa, ar fi foarte bine sa poarte haine de culoare deschisa, daca se poate din fibre naturale”.

Totodata, Eugen Nicolaescu a precizat: „Un ultim lucru: autoritatile locale, impreuna cu multe magazine, cu multe farmacii ar trebui sa asigure, asa cum am hotarat de comun acord de mai multa vreme, sa asigure spatii cu aer conditionat, ca acei cetateni care au nevoie, sa poata sa intre, sa-si revina, sa intre intr-un ritm normal si dupa aceea sa-si urmeze drumul pe care-l au”.

Citeste mai mult pe www.realitatea.net.

 

Advertisements

Posted on 29/07/2013, in Eveniment, Realitatea zilnica, Sanatate and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: