Operatiunea de inselaciune prin metoda “Premiul” i-a dat gres. O galateanca a cazut in mainile politistilor braileni


fotofoto cu peruca* Vineri, la orele 12.30, un barbat, din Braila, in varsta de 64 ani, a sesizat la Politie faptul ca a fost apelat pe telefonul fix de un individ necunoscut, care s-a recomandat a fi angajat al societatii de telefonie * Presupusul angajat l-a informat ca a castigat un premiu de fidelitate, in valoare de 10.000 de euro, insa, pentru a intra in posesia lui, trebuie sa achite impozitul aferent, in valoare de 1.600 de euro, unui curier care va veni la locuinta sa *

In baza sesizarii pe care au primit-o vineri, 26 iulie, politistii de la Biroul de Investigatii Criminale au mers la locuinta reclamantului si, la scurt timp, in speta la orele 13.00, au organizat flagrantul si au depistat o tanara galateanca, de numai 21 ani, care venise sa ridice banii. Aceasta purta peruca sintetica (par galben ondulat lung), ea fiind bruneta cu parul tuns scurt, vopsit blond. Asupra ei s-a gasit suma de 2.000 de lei, despre care politistii au stabilit ca, in aceeasi zi, la orele 12.00, prin acelasi mod de operare, a inselat o braileanca, de 83 ani. Aceasta din urma a aflat de la politisti ca a fost inselata, nesesizand, anterior, Politia. Extinzand cercetarile, politistii au mai stabilit ca tanara galateanca, prin acelasi mod de operare, a mai inselat, in ziua de 4 iunie, cu suma de 16.000 de lei, pe un brailean de 53 ani, si pe 5 iunie, cu suma de 17.400 de lei, pe altul de 56 ani, fapte care se aflau in evidente cu autori necunoscuti.

Din cercetari, a reiesit ca persoanele care contactau telefonic partile vatamate sunt incarcerate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, si se continua investigatiile pentru identificarea si probarea activitatii infractionale a acestora. In baza probatoriului administrat, in ziua de 26 iulie, invinuita a fost retinuta pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind introdusa in Centru de Retinere si Arestare Preventiva, din cadrul IPJ Braila, iar in ziua de 27 iulie, a fost prezentata Judecatoriei Braila, cu propunere de arestarea preventiva. Instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a acesteia, pentru o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si violare de domiciliu, si a fost reincarcerata. Totodata, in baza mandatelor de perchezitie, emise de Judecatoria Braila, au fost efectuate perchezitii domiciliare, atat la resedinta invinuitei, din Galati, cat si in doua camere din incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta Galati. De la domiciliul invinuitei au fost ridicate in vederea cercetarilor un telefon mobil si mai multe inscrisuri, iar din incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta Galati au fost ridicate doua telefoane mobile si 25 de SIM-uri”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Fiti cu ochii in patru *

foto (2)Pentru a nu deveni vicime ale acestor escroci, politistii braileni va recomanda sa fiti atenti la foto (1)persoanele cu care intrati in contact, pe strada, in jurul blocului, aparent intamplator. Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa incerce sa se imprieteneasca cu dumneavoastra si sa afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decat dupa ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu si va creeaza convingerea ca au calitatea invocata. Nu le furnizati acestora informatii despre membrii familiei dumneavoastra sau despre vecini. Nu dati curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a incarca cartele telefonice, pentru ca riscati sa va creati, in mod constient, un prejudiciu banesc a carui recuperare nu este intotdeauna certa. Nu luati in considerare eventualele mesaje in care sunteti desemnat castigator, fara temei, al vreunui sondaj, mai ales daca nu ati participat la un astfel de concurs. Nu trimiteti date personale sau copii dupa cartea de identitate, carti credit/debit prin e-mail/fax. Nu furnizati date confidentiale prin telefon, daca apelul provine de la un numar ascuns sau un numar de mobil pe care nu-l cunoasteti. Anuntati Politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin.

 

Advertisements

Posted on 29/07/2013, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: