Organele legii, mereu pe pozitii


* Timp de 3 razie-politiezile, in judet si municipiu au avut loc actiuni pentru prevenirea infractionalitatii *

In perioada 26 – 28 iulie 2013, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmi din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 13 societati comerciale, 23 de producatori particulari, 11 intreprinderi individuale si 12 asociatii familiale au legitimat 108 persoane, dintre care 32 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 51 de autovehicule.

suspendarePe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 33 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 5.840 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. Efective de politisti din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au desfasurat actiuni pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool si a nerespectarii vitezei legale de deplasare. Astfel, au fost efectuate 25 de testari cu aparatul etilotest, au fost aplicate 108 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 36.320 de lei, au retinut 5 permise de conducere si retras 7 certificate de inmatriculare”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

Duminica, la orele 20.40, politisti de la Serviciul Rutier au depistat in trafic, pe DE 584, in afara localitatii Lanurile, un barbat, de 41 ani, din municipiul Targu Jiu, judetul Gorj, in timp ce conducea autoturismul, avand permisul de conducere suspendat. Acestuia i s-a intocmit dosar penal.

 

Advertisements

Posted on 29/07/2013, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: