Campania de prevenire a furturilor din locuinte „Nu-ti scapa casa din ochi!”


np30072013Campania, initiata de Politia Romana in colaborare cu Groupama Asigurari SA, s-a implementat la nivel national, in perioada mai-iulie anul curent.

Activitatile de informare si constientizare a populatiei desfasurate de politistii braileni, cu privire la adoptarea de catre cetateni a conduitelor non-victimale in cazul locuintelor pe care le detin, in cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din locuinte „Nu-ti scapa casa din ochi!”, s-au derulat pe parcursul celor trei luni in municipiul si judetul nostru.

In ultimele zile, politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Biroului Proximitate s-au adresat locuitorilor municipiului Braila, care domiciliaza in cartierele Chercea si Lacu Dulce.

Activitatile de diseminare de materiale de informare, pentru prevenirea furturilor din locuinte, au fost desfasurate, preponderent, la blocurile tip ANL din cartierele mentionate, recomandarile preventive fiind promovate in cadrul discutiilor cu cetatenii intalniti pe strazile din acele zone.

Analiza primara a datelor detinute la nivelul inspectoratului releva faptul ca atat pe componenta de informare, cat si pe componenta de prevenire, campania adresata proprietarilor de locuinte a avut efectul scontat. Astfel, pe de o parte, in cadrul activitatilor desfasurate in judetul Braila, sub egida acestei campanii nationale, s-a reusit informarea a peste 7.000 de locuitori si, pe de alta parte, numarul sesizarilor privind spargerile din locuinte la nivel judetean, in perioada mai-iunie 2013, s-a diminuat comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Activitatile de informare si protejare a populatiei, pentru a nu deveni victime ale persoanelor rau intentionate, vor continua in municipiul si judetul Braila, in perioada urmatoare, accentul fiind pus pe prevenirea populatiei impotriva infractiunilor de inselaciune prin telefon, talharie, pe discutii cu minorii/tinerii pe teme de delincventa juvenila sau victimizare.

Advertisements

Posted on 31/07/2013, in Infractional and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: