Daca FMI aproba, vom avea TVA de 9% la paine din septembrie


paineAutoritatile romane negociaza cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) reducerea TVA la paine la 9%, iar o decizie finala ar putea fi luata in cursul acestei saptamani.

Potrivit ministrului, negocierile vizeaza ca scaderea TVA la 9% sa se aplice de la 1 septembrie. “Este o chestiune de cateva zile pana cand se va lua o decizie daca masura se va aplica sau nu. Colegii mei, Liviu Voinea (ministrul delegat pentru buget) si Daniel Chitoiu (ministrul Finantelor) discuta cu delegatia FMI scaderea TVA la paine. Maine sau poimaine se va lua o decizie in acest sens. In momentul de fata nu avem o solutie pe scaderea TVA. Mai putem astepta o zi sau doua pana cand FMI va spune daca putem sau nu sa luam aceasta masura, in cadrul unui pachet mai larg de masuri. Negocierea se face ca TVA sa scada cu 9% de la 1 septembrie”, a explicat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. 

Seful MADR a precizat ca daca masura va fi acceptata de FMI, probabil la mijlocul saptamanii viitoare va organiza o intalnire cu producatorii si cu reprezentantii hipermarketurilor pentru a discuta despre ieftinirea painii.

Daca masura va fi acceptata de FMI, probabil la mijlocul saptamanii vom avea o intalnire cu producatorii si cu hipermarketurile si vom discuta concret ca pretul sa scada echivalent cu aceasta reducere a TVA”, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a subliniat ca schema avuta in vedere este de a aplica TVA scazut pe tot lantul de produs, iar nivelul de TVA de 9% se va aplica la paine, chifle, cornuri, covrigi, baghete, nu si la cozonac, chec.

Advertisements

Posted on 31/07/2013, in Agricultura, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: