Legalitatea transporturilor de produse cerealiere si deseuri metalice, verificate la sange


transport-cerealeActiunea s-a desfasurat in perioada 24 – 31 iulie, in judetele Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita si Tulcea, participa politisti ai Directiei de Investigare a Fraudelor, Directiei de Politie Transporturi, Directiei Rutiere si Directiei de Ordine Publica din cadrul IGPR.

Politistii braileni au actionat pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in domeniul transportului, depozitarii si comercializarii cerealelor si a deseurilor feroase si neferoase. Pana la aceasta data, politistii au verificat 425 de transporturi cu o incarcatura totala de aproape 8.500 de tone.

In urma activitatilor desfasurate au fost indisponibilizate 2.000 de kg de rapita, tigarete si alcool, fara documente legale de provenienta. De asemenea, politistii au intocmit 3 dosare penale pentru evaziune fiscala si contrabanda si au aplicat 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 16.000 de lei.

Neregulile de ordin contraventional depistate au vizat incalcarea legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, a normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, a regulilor referitoare la protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite ori a celor care reglementeaza furnizarea si transportul rutier de bunuri.

Politistii specializati in investigarea fraudelor au verificat legalitatea documentelor de insotire a marfurilor (factura, aviz de insotire a marfii, bon de cantar etc.), concordanta intre produsul mentionat in documentele ce insotesc transportul si produsul efectiv transportat, cantitatea si sortimentul de marfa transportata, precum si locul de incarcare/descarcare a produselor.

De asemenea, politistii au verificat existenta tichetului de cantar eliberat de furnizor si utilizarea prelatei, dupa caz, conform prevederilor HG nr. 1373/2008 privind reglementarea furnizarii si transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din Romania.

 

Advertisements

Posted on 31/07/2013, in Infractional and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: