Mare atentie! Documentele fiscale trebuie depuse la timp


finante braila* Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila informeaza contribuabilii ca, in luna august 2013 trebuie sa depuna la organul fiscal competent, dupa caz, o serie de documente *

Pana pe data de 7 august, inclusiv, persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in luna iulie 2013 si sunt obligate sa-si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar, trebuie sa depuna Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, formularul 092.

Pana pe 12 august 2013, inclusiv, contribuabilii trebuie sa se prezinte la Fisc pentru a depune urmatoarele documente: Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formularul 010, cei care depun acest act fiind persoanele juridice care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire; Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane fizice romane, formularul 020, care se dupune de catre persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire; Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, formularul 070, depusa de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire; Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in conditiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, formularul 096, fiind depus de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal,cu perioada fiscala luna calendaristica, care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.

Raportarile contabile la 30 iunie 2013 se depun, pana pe 16 august 2013, de catre operatorii economici care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn numar de 11 documente fiscale trebuie depuse pana pe data de 26 august 2013: Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formularul 100, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii iulie 2013; Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formularul 112, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii iulie 2013; Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoane fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania, formularul 224, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii iulie 2013; Decontul de taxa pe valoarea adaugata, formularul 300, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii iulie 2013; Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formularul 301, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi, conform art. 125 indice 1, alin. (3), pentru care se datoreaza TVA, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile; Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, formularul 390 VIES, pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna iulie 2013; Declaratie informativa privind livrarile, prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formularul 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna iulie 2013, de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara. Notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare, formularul 097, se depune de catre persoanele impozabile inregistrate conform art. 153 si care se afla inscrise in „Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare”, a caror perioada fiscala este luna si care au depasit cifra de afaceri de 2.250.000 lei in luna iulie 2013.

Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea TVA, formularul 307, se depune de catre persoanele impozabile pentru operatiunile prevazute la art. 128 alin. (7), din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal. Se depune document fiscal si pentru ajustarea TVA de catre locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului in baza prevederilor art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal. Lucru asemenator se face si-n cazul in care se vrea ajustarea TVA de catre persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) sau lit. g) din Codul Fiscal, care nu a efectuat ajustarile de taxa conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul Fiscal in ultimul decont depus inaintea scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau care a efectuat ajustari incorecte.

Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9), lit. a) – e) din Codul Fiscal, formularul 311, se depune de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) – e) Cod Fiscal si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata TVA.

 

Advertisements

Posted on 02/08/2013, in Economie and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: