ANAF trece la reorganizare


finante braila 1In cadrul procesului de reorganizare, numarul de posturi la nivelul institutiei ramane acelasi, structura organizatorica devenind mai flexibila, functie de amploarea activitatii desfasurate pe regiunile stabilite. Astfel, o parte dintre functionarii publici vor primi preavize si vor avea posibilitatea sa opteze, in cadrul numarului total de posturi invocat mai devreme, in functie de pregatirea fiecaruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activitatilor deficitare (Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspectie fiscala, IT, juridic, executare silita, etc).

In urmatoarele sapte zile, lista tuturor posturilor vacante va fi definitivata, publicata la sediile unitatilor fiscale teritoriale ale ANAF si postata pe Portal pentru a putea fi consultata de catre toti functionarii publici. In cazurile in care pentru acelasi post opteaza doi sau mai multi functionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea functiei de executie sau de conducere.

In baza Hotararii Guvernului nr. 520/2013 privind reorganizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au fost emise Ordinul presedintelui ANAF nr. 1115/1 august 2013 pentru aprobarea structurii organizatorice a aparatului propriu, precum si Ordinul presedintelui ANAF nr. 1104/1 august 2013 pentru aprobarea structurii organizatorice regionale – ambele acte normative fiind publicate pe Portalul ANAF www.anaf.ro, la sectiunea Prezentare/Prezentarea structurii ANAF.

Modernizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala demarata in aceasta perioada, include imbunatatirea serviciilor pentru contribuabili, imbunatatiri organizationale, precum si modificari ale infrastructurii informatice necesare pentru functionarea optima a unui sistem informatic integrat.

Obiectivele urmarite de ANAF. In acest demers sunt cresterea capacitatii administratiei pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si cresterea gradului de conformare voluntara la plata in vederea imbunatatirii substantiale a colectarii impozitelor si a contributiilor sociale.

Cu acest prilej vom sti exact cum vor sta lucrurile si la Braila.

Advertisements

Posted on 06/08/2013, in Administratie, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: