APIA elibereaza adeverinte pentru fermierii care vor sa acceseze credite agricole


apiaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS) – Campania 2013, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la banci.

Vor beneficia de acest tip de adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren (clasic sau teledetectie), dar numai dupa finalizarea acestor controale.

APIA informeaza ca in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata in cadrul schemei SAPS si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii acesteia, precum si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

„Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma cuvenita din SAPS, denominata in lei, pentru creditele acordate de Banca Creditoare pana la data de 29 septembrie 2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana la data solicitarii creditului, iar pentru creditele acordate de Banca Creditoare incepand cu data de 30 septembrie 2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana din data de 30 septembrie 2013”, se arata in comunicatul APIA.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/local APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2013 va elibera o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru SAPS 2013 si ca au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata a beneficiarului, pana la data emiterii adeverintei, conform reglementarilor in vigoare.

 

Advertisements

Posted on 06/08/2013, in Agricultura, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: