S-au semnat actele pentru finantarea agricola


agriculturaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a incheiat actele aditionale la conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215 – „Plati privind bunastarea animalelor – Pasari”.

Potrivit acestor acte aditionale, APIA emite, la cererea solicitantului, a treia confirmare scrisa – adeverinta – prin care se atesta ca acesta a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – „Plati privind bunastarea animalelor” si, de asemenea, este confirmata suma egala cu valoarea decontului justificativ aferent trimestrului III, depus de catre solicitant in perioada 16 iulie – 16 august 2013 pentru Masura 215 – „Plati privind bunastarea animalelor – Pasari”.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor. Toate actele aditionale incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Banca si Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 703/23.07.2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin APIA, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.

Totodata, potrivit aceluiasi act normativ, Banca trebuie sa faca dovada ca in perioada 2008 – 2012 a acordat credite beneficiarilor axei I – „Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier”, axei III – „Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” si axei IV Leader din Programul National de Dezvolare Rurala 2007 – 2013.

Advertisements

Posted on 06/08/2013, in Agricultura, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: