Salvarea va ajunge mai repede la pacient


smurd-interventieSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a propus ieri, intr-o videoconferinta cu reprezentantii structurilor de urgenta din tara, elaborarea unui plan de masuri in vederea reducerii timpului de asteptare pentru pacientii care solicita ajutorul unui echipaj medical. Prima etapa urmeaza a fi implementata pana la finele acestei luni.

Potrivit oficialilor din Sanatate, timpul de raspuns intre apelurile de urgenta si trimiterea echipajelor reprezinta una dintre preocuparile Ministerului Sanatatii si MAI, prin Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. In cadrul conferintei, reprezentantii MS, ISU, Inspectoratului General al Aviatiei, Directiei Apel Unic de Urgenta 112, SMURD si Ambulanta au convenit ca pana la data de 30 august sa implementeze prima etapa a unui studiu prin care se va stabili cel mai apropiat echipaj de interventie pentru fiecare localitate din zonele rurale. Acest lucru se va face luand in considerare inclusiv echipaje din judetele limitrofe.

Cu alte cuvinte, daca cel mai apropiat echipaj de interventie se afla intr-un judet limitrof, acesta va putea fi trimis la pacient, fara a tine cont de limita administrativa a judetului. In vederea realizarii studiului, in cursul acestei saptamani se vor stabili sapte grupuri de lucru cu reprezentanti ai ISU, conducerii medicale a SMURD si serviciului de Ambulanta, dupa cum au mai anuntat oficialii din Sanatate.

In cadrul conferintei, Raed Arafat a mai discutat cu reprezentantii structurilor de urgenta din tara si despre adaptarea programului de lucru al personalului Unitatile de Primiri Urgente la necesitatile existente, despre folosirea eficienta a serviciului de telemedicina, dar si despre completarea corecta si completa a documentatiei medicale a pacientilor.

 

Advertisements

Posted on 06/08/2013, in Eveniment, Realitatea zilnica, Sanatate and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: