Se trece la regularizarea CASS


bani 1* A fost aprobat Formularul pentru regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate *

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza ca a fost publicat OPANAF nr. 938/2013 pentru aprobarea Formularului 630 – „Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate”.

Prin actul normativ mentionat s-a aprobat Formularul 630 – „Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate” cod 14.13.02.19, precum si anexa „Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate”.

Formularul si anexa se emit de organul fiscal competent si se utilizeaza pentru regularizarea sumelor reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate, datorate cu titlu de plati anticipate, precum si pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate in situatia in care nu s-au stabilit plati anticipate, potrivit legii, incepand cu anul fiscal 2012.

Categoriile de venituri pentru care se emit formularele de mai sus sunt venituri din: activitati independente; drepturi de proprietate intelectuala; activitati agricole; venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din activitati independente prevazute la art. 52 alin. (1), lit. b) – d) din Codul Fiscal (venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, precum si a contractelor de agent, venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara, veniturile obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit Titlului IV indice 1, care nu generaza o persoana juridica); asocierile fara personalitate juridica prevazute la art. 13 lit. e); cedarea folosintei bunurilor; investitii; premii si castiguri din jocuri de noroc; alte surse.

Formularul si anexa se emit in 2 exemplare: unul ramane la organul fiscal competent, iar cel de-al doilea se comunica tuturor contribuabililor in conformitate cu prevederile art. 44 din OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Advertisements

Posted on 08/08/2013, in Economie, Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: