Productie record la grau: 7,296 milioane de tone


imb1Productia de grau obtinuta in acest an, de 7,296 milioane tone, este cea mai mare din ultimii opt ani, dupa cum a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Cifrele pe care le avem ne arata ca in acest an avem cea mai mare productie de grau si secara din ultimii opt ani, respectiv 7,296 milioane de tone pe o suprafata de 2,63 milioane hectare. De asemenea, productia obtinuta este cea de-a doua productie ca marime din ultimii 43 de ani. Avem in acest an o productie record la cultura graului”, a spus Constantin.

Totodata, si la capitolul recolta rapita stam bine, productia fiind una foarte mare, comparativ cu ultimii 38 ani.

Potrivit sefului MADR, la productia de orz si orzoaica, desi au fost suprafete mai mici, s-a obtinut cel mai mare randament din ultimii 23 de ani, respectiv 3,2 tone la hectar ceea ce inseamna o cantitate de 1,511 milioane tone.

La ovaz este a doua cantitate din punct de vedere al randamentului din ultimii 43 de ani, cu 1,96 tone la hectar, iar campioana, tot din punct de vedere al randamentului este in acest an cultura de rapita, unde avem cea mai mare productie din ultimii 38 de ani”, a subliniat Daniel Constantin.

Advertisements

Posted on 13/08/2013, in Agricultura, Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: