Brailenii vor fi in siguranta de „Sfanta Maria”


patrula-politie* Peste 600 de politisti braileni vor fi la datorie, pe timpul manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Maria), pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica * Politistii vor actiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum si pentru mentinerea fluentei si sigurantei traficului rutier *

In perioada 15 – 18 august, cu ocazia manifestarilor prilejuite de Sarbatorirea Adormirii Maicii Domnului, pe langa dispozitivul curent, Inspectoratul de Politie Judetean Braila a luat o serie de masuri suplimentare pentru mentinerea climatului de ordine si liniste publica.

Politistii au misiunea de asigurare a ordinii si linistii publice, de prevenire si combatere a furturilor, vagabondajului, cersetoriei, a comertului ilegal, de asigurare a fluentei circulatiei pe arterele din municipiu si drumurile din judet, precum si de a actiona pentru preintampinarea oricaror evenimente negative.

Un numar de 625 politisti vor actiona in aceasta perioada, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor necesare asigurarii unui climat public de ordine si siguranta, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zonele unde se vor desfasura manifestari religioase, culturale si artistice. Din totalul politistilor aflati in misiune, peste 379 sunt de la structurile de ordine publica, 132 de la rutiera, 41 de la investigatii criminale, 20 de la actiuni speciale, 8 de la investigarea fraudelor, 8 de la arme, explozivi si substante periculoase, restul de 37 fiind de la alte formatiuni. Totodata, pentru prevenirea faptelor antisociale, vor actiona 239 de patrule, 203 dintre acestea fiind auto, iar 36 pedestre. Structurile de politie transporturi vor asigura patrularea, in medie, a 4 trenuri de calatori, a 3 statii si triaje de cale ferata, pentru combaterea talhariilor, furturilor de/din bagaje si din buzunare, precum si a Portului Braila”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor.

Intrucat la data de 15 august se sarbatoreste si Ziua Marinei Romane si Zilele Municipiului Braila, politistii vor actiona pe Faleza Dunarii si in zona Moara „Violatus” pentru a asigura buna desfasurare a manifestarilor si pentru siguranta cetatenilor.

* Politistii rutieri asigura fluenta traficului rutier si previn producerea accidentelor *

In perioada Sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului, Inspectoratul de Politie Judetean Braila a luat masuri suplimentare pentru asigurarea fluentei traficului rutier, precum si pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere grave. Peste 130 de politisti rutieri vor fi la datorie, in trafic. Pentru asigurarea fluentei traficului rutier si prevenirea evenimentelor rutiere, in perioada 15 – 18 august, 132 de politisti rutieri vor actiona cu 45 de autospeciale.

Politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier si de la structurile de politie rutiera din cadrul Politiilor orasenesti insuratei, Ianca si Faurei vor fi prezenti la intrarile/iesirile din municipiul Braila si pe 5 tronsoane de drumuri nationale: DN 2B-Braila-Surdila Greci, DN 21 (DE 584)-Braila-Baraganul, DN 23-Braila-Olaneasca, DN 22B-Braila-Galati si DN 22 Braila-Gradistea. De asemenea, politistii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe cele 45 de autospeciale cu care se va actiona, urmarind, in special, prevenirea si combaterea vitezei.

Politia Braila, prin intermediul Serviciului Rutier, recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Le recomanda acestora sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule. Totodata, politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere. Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si luneta masinii care trebuie sa functioneze foarte bine. Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, date fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere. Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta. Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Orice accident, ranire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate in totalitate. Conduceti cu multa atentie si rabdare! Respectati-i pe ceilalti participanti la trafic, indiferent daca sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete”, a spus inspector principal de politie Jenel Sogor.

 

Advertisements

Posted on 15/08/2013, in Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: