ATENTIE LA NEATENTIE ! Politistii dau sfaturi utile brailenilor


furturi1* Pentru ca minivacanta de „Sfanta Maria” sa fie petrecuta fara evenimente neplacute, Inspectoratul de Politie Judetean Braila recomanda tuturor cetatenilor sa aiba in vedere un minim de masuri de autoprotectie *

Cand lipsiti de la domiciliu, informati despre plecarea dumneavoastra doar persoanele in care aveti foarte mare incredere. Rugati-le sa va supravegheze locuinta sau sa treaca periodic pe acolo, sa va ridice corespondenta sau sa aprinda lumina, astfel incat absenta dumneavoastra sa nu fie remarcata, daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa, sa anunte imediat Politia. Inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie si nu lasati in casa sume mari de bani sau bunuri de valoare. Nu postati pe retelele de socializare mesaje din care sa reiasa faptul ca sunteti plecati de acasa, intrucat acestea pot constitui o „invitatie” pentru hoti.

Pe perioada sejurului, cand ajungeti la destinatie, nu lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel. La parasirea camerei de hotel si pe timpul noptii, asigurati atat usa de acces in camera, cat si pe cea de la balcon, dar si ferestrele, mai ales daca sunteti cazati la parterul cladirii sau la un etaj inferior. Nu lasati in camera, la vedere, sau pe balcon, bunuri care i-ar putea tenta pe infractori, depozitati bunurile de valoare in seiful unitatii de cazare. Luati asupra dumneavoastra, la plecare, doar sumele de bani strict necesare pentru cumparaturi sau plati curente. Nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional. Daca mergeti la plaja sau la picnic, nu va lasati bunurile nesupravegheate. Evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare. Pe timpul deplasarii in zone aglomerate, pastrati geanta/borseta in fata dumneavoastra, aproape de corp, protejata de unul dintre brate. Evitati sa va deplasati noaptea pe alei intunecate sau strazi necirculate. Deplasati-va in grup si nu raspundeti la provocarile altor persoane si evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate. Nu lasati copiii nesupravegheati, sa mearga singuri la cumparaturi sau sa iasa din hotel dupa lasarea intunericului.

In situatia deplasarii in vacanta cu autoturismul, atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile. Obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti. Nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante si parcati, pe cat posibil, in locuri special amenajate si luminate. Manifestati prudenta atunci cand vi se solicita ajutorul de catre persoane necunoscute”, a mentionat purtatorul de cuvat de la IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

Advertisements

Posted on 17/08/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: