Veste proasta pentru soferi: buzunarul se goleste cu cel putin 200 lei!


politiePremierul Victor Ponta a spus, marti seara, ca noua lege a salarizarii, in 2014, trebuie sa prevada majorarea salariului minim de la 850 la 1.000 de lei.

Codul Rutier stabileste ca amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate. Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie. Astfel, in cazul majorarii salariului minim la nivelul de 1.000 de lei, valoarea unui punct de amenda va ajunge, in 2014, la 100 de lei.

Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele: clasa I – 2 sau 3 puncte-amenda; clasa a II-a – 4 sau 5 puncte-amenda; clasa a III-a – de la 6 la 8 puncte-amenda; clasa a IV-a – de la 9 la 20 puncte-amenda; clasa a V-a – de la 21 la 100 puncte-amenda. Contraventiile prevazute la clasa a V-a de sanctiuni se aplica persoanelor juridice. Astfel, in cazul unei majorari a salariului minim la 1.000 de lei, cea mai mica amenda pe care o va lua un sofer care incalca prevederile Codului Rutier va fi de 200 de lei.

Asadar, daca nu aveti centura pusa, vorbiti la telefon, opriti in loc nepermis sau depasiti viteza legala cu 10-20 km/h veti scoate din buzunar in 2014 minim 200 de lei.

Advertisements

Posted on 18/08/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: