Premierul Ponta vrea sa ajute familia lui Cioaba. Se va da ajutor ca oricarui cetatean roman


pontaPrim-ministrul Victor Ponta a spus in aceasta seara ca familia lui Florin Cioaba va fi ajutata in masura prevazuta de lege pentru orice cetatean roman, precizand ca a fost informat de MAE si de Raed Arafat ca este vorba despre o factura „foarte mare”, astfel ca „probabil va fi foarte dificil”.

M-au informat Ministerul de Externe si domnul Arafat despre problemele care au aparut in Turcia vizavi de plata acelei facturi. Vreau sa spun foarte clar, orice cetaten roman, eu nu fac vreo deosebire ca e rege sau nu-i rege, orice cetaten roman, in masura prevazuta de lege si in masura posibilitatilor, incercam sa-l ajutam”, a spus Victor Ponta.

Premierul a explicat ca din banii CNAS exista un sistem prin care se sprijina „pe anumite criterii”.

Nu pot sa va spun in acest moment decat ca, atat cat se poate face pentru orice cetatean al Romaniei, atat facem. In masura in care exista anumite proceduri si se inscrie intr-un caz in care poate fi ajutat, atunci o facem. Nu vreau sa fac vreo favoare. Din bani publici, nu fac favoruri pentru nimeni. In cazul de fata direct, probabil ca va fi foarte dificil”, a mai precizat Ponta.

Ponta a mai spus ca, in momentul in care presedintele Traian Basescu l-a sunat pe ministrul de Interne si a solicitat sa se actioneze, nu a fost de acord sa se foloseasca avionul SMURD decat pentru cazuri speciale: „Daca familia suporta costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viata e importanta, dar atunci cand esti in pozitia de a avea anumite resurse materiale, incerci sa le dramuiesti cu raspundere si bun simt, nu pentru ca suna presedintele”.

Ponta a mai declarat ca, la nivel public, presedintele sau premierul intervin atunci cand e vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala.

Fiecare isi alege prietenii, eu nu judec pe nimeni, nici macar pe domnul Basescu, de ce prieteni are, mai ales daca faci lucrul asta la nivel privat. Pana la urma, la nivel privat fiecare dintre noi isi alege cunoscutii, prietenii. La nivel public, un presedinte, ca si un prim-ministru, intervine public cand este vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala, cum a fost cea din Muntenegru, o catastrofa. Atunci, presedintele nu l-a interesat, nu cred ca l-ati vazut sa sune pe cineva, sa intrebe cati oameni au murit”, a mentionat Victor Ponta, adaugand ca, in opinia sa, doar presedintele Traian Basescu „speculeaza electoral si politic” moartea cuiva.

florin_cioabaDorin Cioaba, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioaba, a declarat ca familia sa vrea sa ceara ajutor financiar de la statul roman pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, aceasta fiind de 350.000 de dolari. Fiul lui Florin Cioaba spune ca unitatea medicala e emis o factura de 350.000 de dolari pentru spitalizare si operatie, suma pe care el si familia lui nu o pot acoperi. Dorin Cioaba a mai spus ca nu poate ridica trupul tatalui sau de la morga spitalului decat atunci cand factura va fi platita. Pe de alta parte, familia lui Florin Cioaba nu doreste efectuarea autopsiei.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata astazi, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange, au declarat apropiati ai familiei. Informatia a fost confirmata de rudele lui Cioaba, care au precizat ca acesta a fost declarat decedat la ora 11.10, cauza fiind un stop cardio-respirator. Apropiati ai familei au declarat ca trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba va fi adus in tara in cursul zilei de luni, in functie de incheierea formalitatilor la Ambasada Romaniei din Turcia, transportul urmand sa fie facut cu un avion privat.

Advertisements

Posted on 19/08/2013, in Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: