Chiar si-n zi de sarbatoare, politistii braileni sunt la datorie


vacanta in siguranta (8)In perioada 15 – 18 august, datorita prezentei active a politistilor in strada, a masurilor preventive luate, precum si in urma actiunilor desfasurate pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, nu s-au inregistrat evenimente deosebite. Politistii au prins 49 de suspecti de infractiuni si au aplicat peste 570 de sanctiuni contraventionale.

Peste 600 de politisti braileni au fost la datorie, pe timpul manifestarilor prilejuite de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Maria), pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica. In aceasta perioada, pe langa dispozitivul curent, Inspectoratul de Politie Judetean Braila a luat o serie de masuri suplimentare pentru mentinerea climatului de ordine si liniste publica. Astfel, in urma actiunilor desfasurate, politistii au constatat 73 de infractiuni, dintre care 13 in flagrant. Dintre acestea, 55 au fost de natura judiciara, doua economico-financiare, 11 la regimul circulatiei rutiere si 5 de alta natura.

Politistii au prins 49 de suspecti de infractiuni, dintre care 3 au fost retinuti si 3 arestati. De asemenea, au depistat doua persoane urmarite in temeiul legii, si au au confiscat o arma neletala. Oamenii legii au urmarit asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, sanctionand incalcarile normelor de convietuire sociala. Astfel, au aplicat 126 de sanctiuni contraventionale prevazute de Legea nr. 61/1991 privind ordinea si linistea publica, 13 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 22 la alte acte normative. In urma activitatilor desfasurate pentru un trafic rutier in siguranta, politistii au aplicat 407 (pentru alcool – 18, viteza – 179, pietoni – 9) de sanctiuni contraventionale celor care au incalcat prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, au retinut 21 de permise de conducere si au retras 10 certificate de inmatriculare. In total, in urma abaterilor contraventionale constatate, au fost aplicate 572 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 165.451 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 2.940 de lei.

Advertisements

Posted on 20/08/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: