„Agrimon” a intrat in insolventa


agrimon* Judecatorul sindic a aprobat cererea companiei de a intra sub protectia Legii insolventei * Administrator judiciar a fost numita o firma de profil din Bucuresti * Compania figureaza cu datorii catre bugetul de stat general consolidat de aproape 150.000 de lei *

Cel mai mare producator de oua din tara, firma „Agrimon”, a intrat sub incidenta Legii insolventei, urmand astfel sa beneficieze de protectia legala in fata executarilor silite ale creditorilor. Asta dupa ce in sedinta din 13 august Tribunalul Braila a admis cererea debitoarei: „Admite cererea formulata de debitorul SC Agrimon SRL in temeiul art. 32 al.1 din Legea 85/2006; Dispune deschiderea procedurii generale de insolventa impotriva debitorului SC Agrimon SRL Oprisenesti. Numeste administrator judiciar «Tanasa si Asociatii SPRL Bucuresti»”. Urmatorul termen in dosar a fost anuntat pentru 8 octombrie.

Intrarea in insolventa s-a facut la solicitarea debitoarei, care a considerat ca sunt intrunite conditiile pentru a demara procedura: insuficienta fondurilor banesti pentru plata datoriilor exigibile. De altfel, compania avea deja demarata procedura executarii silite de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru datorii la bugetul de stat general consolidat in cuantum de aproape 150.000 de lei. Mai departe, legislatia in domeniu stabileste ca administratorul judiciar va prelua practic fraiele afacerii, va intocmi lista creditorilor si va supune votului acestora un plan de redresare a afacerii.

„Agrimon” a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 103 milioane lei, insa profitul rezultat se mentine sub 15.000 euro. Cu titlu de comparatie, in 2009 profitul obtinut a fost de aproape 2,4 milioane euro la cotatia de acum.

Detalii pe: www.obiectivbr.ro

Advertisements

Posted on 21/08/2013, in Economie, Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: