Politistii braileni au initat o intalnire cu motocilistii


DSC_4555In cea de a doua zi a acestei saptamani, marti, 20 august, politisti din cadrul Biroului Rutier au initiat la nivel local o campanie de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati conducatorii de motociclete.

Intalnirea a avut loc pe Faleza Dunarii, in zona Capitaniei Portului Braila, unde in prezenta unui numar de 37 de motociclisti care fac parte din Clubul Moto „Danubian Riders”, din municipiul Braila, si din Clubul „Seawolves” Galati, cat si a altor participanti la traficul rutier, doi politisti rutieri au deschis o serie de discutii pe tematica rutiera.

Astfel, celor prezenti le-au fost exemplificate evenimente rutiere in care au fost implicati motociclistii, aducandu-le in atentie obligativitatea portului castii de protectie atat pentru ei, cat si pentru pasageri, respectarea limitelor legale de viteza in localitati si in afara acestora, viteza excesiva fiind una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere. De asemenea, au fost sfatuiti sa nu conduca motocicletele dupa ce au consumat bauturi alcoolice, deoarece pe acest fond pot provoca accidente rutiere cu urmari grave.

DSC_4556Politistii le-au recomandat acestora sa aiba o conduita preventiva in trafic si sa-si conduca vehiculele pe doua roti fara sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic, fiindu-le interzis sa mearga in zig-zag sau sa faca drifturi. Pe timpul intalnirii interactive, au intrat in discutie efectuarea curselor ilegale care se efectueaza pe raza municipiului nostru de catre motociclisti si li s-a pus in vedere sa evite accelerarea voita a motoarelor, care produce zgomot de natura sa deranjeze linistea publica. In plus, li s-au adus la cunostinta principalele infractiuni la regimul rutier care ii vizeaza in mod direct si li s-a recomandat sa poarte echipamentul complet de protectie”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

La randul lor, acesti participanti la trafic au ridicat mai multe probleme cu care se confrunta in trafic. La final, intalnirea a fost apreciata de grupul tinta ca fiind constructiva, motiv pentru care politistii vor mai organiza astfel de evenimente.

Advertisements

Posted on 23/08/2013, in Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: