Cauti un job? Cauta ANOFM!


ajofm-brailaIn prezent ANOFM deruleaza campania de informare „Mai informat, mai multe sanse!” in cadrul proiectului „FII INFORMAT!”. Scopul actiunii consta in cresterea vizibilitatii institutiei prin promovarea serviciilor oferinte clientilor, potentialilor clienti.

In vederea unei informari cat mai corecte si actualizate, ANOFM va publica zilnic, prin intermediul unui comunicat de presa, postat pe site-ul institutiei si trimis reprezentantilor mass media, locurile de munca vacante declarate de angajatori.

Din data de 22 octombrie 2013 va intra in vigoare noua prevedere introdusa prin Legea nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale. Potrivit acestui act normativ, angajatorii au obligatia informarii agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate, in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot accesa Serviciul Electronic de Mediere a Muncii (http://www.semm.ro/LMV/home.seam) sau reteaua de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia, EURES Romania (http://eures.anofm.ro).

Informatii suplimentare despre modalitatea de a cauta un loc de munca in tara si in strainatate pot fi accesate din pliantul Cauti un job? Cauta ANOFM! (http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/cauti-un-job-anofm_0.pdf)

Advertisements

Posted on 26/08/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: