Politistii braileni continua actiunile stradale de informare a cetatenilor


IMG_0003Politistii Biroului Proximitate si cei ai Compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, au desfasurat, in aceasta saptamana, o noua actiune in cadrul campaniei de prevenire a furturilor din autoturisme si de componente exterioare auto, „Nu-ti lasa masina la indemana hotilor!”.

Pe timpul actiunii, posesorii de autoturisme au fost informati cu privire la metodele cel mai des folosite de catre infractori si bunurile vizate in cazul furturilor din autovehicule, precum si constientizarea populatiei cu privire la atitudinile care pot favoriza savarsirea acestui gen de infractiuni si la masurile elementare de protectie pe care trebuie sa le adopte.

Diseminarea informatiilor si sfaturilor preventive s-au realizat prin distribuirea de pliante si in cadrul discutiilor pe care politistii le-au purtat cu cetatenii intalniti pe strazile Gratiei, Pictor Theodor Aman, Aleea Moldovitei si in Piata Saraca.

Intalnirea cu cetatenii le-a oferit politistilor prilejul de a-i informa si cu privire la modurile de operare preferate de infractori in cazul inselaciunilor prin telefon si de a-i sfatui cum sa procedeze in situatia in care sunt sunati si li se cere, sub diferite pretexte, sa trimita bani sau coduri electronice de reincarcare a cartelelor telefonice.

IMG_0004Acest demers al politistilor se inscrie printre actiunile derulate in cadrul campaniei „Nu te lasa inselat prin telefon!”, initiata de Inspectoratul de Politie Judetean Braila si care va continua pana in luna decembrie a acestui an.

Tot cu aceasta ocazie, politistii s-au adresat si persoanelor de sex femeiesc, vizate de campania de prevenire a talhariilor <Fii prudenta! Poti preveni talharia>, carora le-au prezentat modurile de actiune a talharilor, le-au explicat ca principala arma impotriva acestora este vigilenta si le-au recomandat sa evite situatiile care ar putea sa le puna in pericol bunurile personale si chiar integritatea fizica sau chiar viata. Informatiile si recomandarile preventive au fost primite cu interes de catre cetateni, care au apreciat drept laudabila initiativa organizarii acestei activitati”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 01/09/2013, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: