Reglementari privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie


grauAdministratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 543/28.08.2013, a fost publicat OMFP nr. 1.436/26.08.2013 si Ordinul ministrului Agriculturii nr. 852/26.08.2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie.

Potrivit prevederilor art. 140 alin. (2), lit. g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cota redusa de TVA de 9% se aplica incepand cu 1 septembrie 2013 pentru livrarea urmatoarelor bunuri: toate sortimentele de paine, precum si specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza la grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071; faina alba de grau, faina semialba de grau,faina neagra de grau si faina de secara, care se incadreaza la codul CAEN/CPSA 1061; triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00 si secara, care se incadreaza la codul NC 1002 90 00, prevazute in anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificata prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

Potrivit noului act normativ, prin paine se intelege produsul preparat dintr-un aluat obtinut din diferite sortimente de faina, utilizate in amestec ori singure, cu sau fara alte ingrediente, framantat cu apa, afanat prin fermentatia drojdiei si precopt/copt, inclusiv in stare congelata, dar la care nu s-au adaugat miere, oua, branza sau fructe si care au un continut de zahar in substanta uscata de maximum 5% din greutate si grasimi in substanta uscata de maximum 5% din greutate. Prin cornuri, chifle, batoane, covrigi,minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa de produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071, se inteleg produsele de panificatie care au compozitia painii, astfel cum este definita mai sus.Aceste produse care au umplutura de orice fel nu se incadreaza in categoria cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor,franzelutelor si impletiturilor pentru care se aplica cota de TVA de 9%. Pentru covrigi, indiferent de gramaj si indiferent daca sunt sau nu afanati prin fermentatia drojdiei, se aplica cota de TVA de 9%”, se arata in comunicatul emis de conducerea DGFP Braila.

Advertisements

Posted on 01/09/2013, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: