Manifestare de exceptie dedicata Limbii Romane


In baza Legii nr. 53/2013, incepand din acest an, data de 31 august este declarata Zilei Limbii Romane.

Cercul Militar Braila, in colaborare cu Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” si Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, a desfasurat la sala de festivitati, o ampla manifestare cultural – artistica, condusa nemijlocit de Generalul de Brigada prof. dr. univ. Mircea Vladu, comandantul Garnizoanei Braila.

Au prezentat comunicari stiintifice prof. Gheorghe Calota si prof. Paula Olsanschi, membri ai Clubului Seniorilor din invatamant Braila.

Corul mixt TRISON, dirijat de prof. Maricica si Stefan Lupu, solistii instrumentisti, la violoncel prof. Tereza Ganju, vioara ing. Iosif Cojocaru, solistii vocali Raul Apostu si Cornel Ciubotaru, au interpretat piese muzicale de exceptie, la un inalt nivel artistic.

Comandantul Garnizoanei Braila a prezentat publicului ultima lucrare personala „Hotarul dintre viata si moarte” si a oferit participanţilor cateva carti si CD cu lucrarea in format electronic.

Eleva Tuhce Sagau, din clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv, a recitat din poeziile dedicate acestui eveniment de catre poetul George Filip, acesta fiind stabilit la Montreal – Canada.

Manifestarea a avut un public numeros, cadre militare in rezerva si active, comandanti de unitati si familiile acestora, membri ai Asociatiei Cultul Eroilor, public brailean, care au rasplatit cu aplauze prestatia invitatilor.

Advertisements

Posted on 09/09/2013, in Documentar, Eveniment and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: