Braila se bate pentru un loc fruntas: Din ce in ce mai multi someri


OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn primele 8 luni ale acestui an, in urma activitatilor desfasurate de AJOFM Braila, au dobandit statutul de persoana ocupata 4.885 solicitanti de loc de munca, care au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor.

Dintre persoanele ocupate, 28,9% au fost reprezentate de femei iar 71,1 % de barbati; 26,9 % proveneau din mediul rural, iar 73,1 % din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate aveau varsta peste 45 ani (33,3 %) si cuprinsa intre 35 – 45 ani (31,2 %). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 68 % someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 23,6 % cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 8,4 % cu nivel de pregatire universitar.

In evidenta AJOFM Braila, la finele lunii august, se aflau inregistrati 8.447 someri (cu 799 mai multi decat la finele lunii anterioare), iar structura acestora pe niveluri de pregatire scolara s-a prezentat, astfel: 75,5 % someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 17,5 % cu nivel de pregatire liceal/postliceal si 7 % cu nivel de pregatire universitar. Din totalul somerilor aflati in evidentele AJOFM Braila, la data de 31 august 2013, femei sunt 37,8 %, iar barbati 62,2 %; someri indemnizati sunt 19,8 % si 80,2 % someri neindemnizati; someri din mediul rural 62,2 % si 37,8 % din mediul urban. Rata somajului inregistrata la finele lunii august 2013, la nivelul judetului Braila, a fost de 6,47 % (cu 0,61 puncte procentuale mai scazuta decat cea inregistrata la 31 iulie 2013), la nivelul regiunii de Sud-Est a fost de 5,83 %, iar la nivel national 5,03 %”, a declarat Monica Bratu, sefa AJOFM Braila.

Advertisements

Posted on 14/09/2013, in Economie, Eveniment, Realitatea zilnica and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: