Descinderi pentru depistarea unor suspecti de trafic de persoane


Marti, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Braila si procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Braila au efectuat 17 descinderi pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Un numar de 9 persoane au fost retinute.

La data de 10 septembrie, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Braila, sub coordonarea DIICOT – BT Braila, au efectuat 17 descinderi la locuintele membrilor unei grupari infractionale, suspectati de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul politistilor Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si ai Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2009, pana in prezent, suspectii ar fi traficat 38 de tinere, majoritatea acestora minore, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual, atat pe plan local, cat si in Spania, Anglia, Belgia si Germania. In urma actiunii, au fost ridicate 3 autoturisme, 18 telefoane mobile, 7 laptop-uri, o tableta, 4 hard-disk-uri si alte dispozitive de stocare a datelor, 27 de cartele SIM, bijuterii, precum si diferite inscrisuri si sume de bani. De asemenea, au fost depistate 25 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 63 de ani, din Braila, care au fost conduse la audieri”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

In urma probatoriului administrat in cauza, procurorii DIICOT – BT Braila au dispus retinerea, pentru 24 de ore, fata de 9 persoane, iar o alta persoana a primit interdictia de a nu parasi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. in cursul acestei zile, persoanele retinute urmeaza sa fie prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Cercetarile sunt continuate de politisti si procurori, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a suspectilor.

Advertisements

Posted on 14/09/2013, in Infractional and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: