In prima zi de scoala, politistii braileni s-au aflat in strada, in zona unitatilor de invatamant


politisti_in_strada 1* Ieri, 16 septembrie, politistii braileni au fost alaturi de elevi, parinti si cadre didactice, cu ocazia inceperii unui nou an de invatamant *

Politisti de ordine publica, de la rutiera si de la alte structuri, vor actiona, suplimentar fata de dispozitivul curent, in zona unitatilor de invatamant. Politistii au actionat pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. Echipajele de politie rutiera au fost prezente, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor.

Siguranta in scoli si in zona acestora este o prioritate a Politiei Romane. Reamintim faptul ca, ponderea activitatilor preventive si de combatere a infractionalitatii in mediul preuniversitar au fost desfasurate, in anul scolar trecut, de Politia Romana, 80% din totalul efectivelor angrenate fiind politisti.

Imbucurator este faptul ca, in urma eforturilor Politiei Romane, in parteneriat cu celelalte structuri ale MAI, numarul infractiunilor sesizate, in incinta si in zona adiacenta a unitatilor de invatamant preuniversitar fata de anul scolar 2011 – 2012 a scazut. Din analiza infractiunilor sesizate a reiesit faptul ca, 90% din faptele penale s-au comis in incinta scolilor si doar 10% in zona adiacenta acestora.

Masurile pe care le vor lua politistii sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin actiuni educative, verificarea modului de supraveghere si paza a unitatilor scolare in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 si acordarea sprijinului de specialitate, precum si activitati pentru mentinerea ordinii publice, interventia in cazul evenimentelor produse in perimetrul unitatilor scolare, sesizate prin „112” si combaterea absenteismului scolar.

Politia Romana ureaza tuturor elevilor mult succes si numai realizari in noul an scolar! Iata o serie de recomandari pentru parinti: incurajati-va copilul sa va povesteasca ce prieteni are, cu ce probleme se confrunta si cum isi petrece timpul liber; supravegheati mereu ce suma de bani are asupra sa si cum o cheltuie; petreceti cat mai mult timp impreuna si fiti dumneavoastra insiva un bun exemplu; implicati-l in activitati sportive sau artistice, in functie de aptitudini; nu il lasati sa petreaca prea multe ore in fata calculatorului si nu-i permiteti sa stea seara, afara, pana la ore tarzii. Pe copii ii sfatuim sa respecte regulile de circulatie si nu alergati pe trecerile de pietoni; sa evite zonele slab iluminate sau mai putin circulate atunci cand va fixati un traseu pentru scoala si nu intarziati pe drum; sa aleaga sa parcurga acest drum impreuna cu alti colegi, mai ales daca la iesirea de la ore este seara; sa evite utilizarea telefonului mobil pe strada. E de preferat sa nu ascultati muzica la casti atunci cand va deplasati pe drumurile publice, deoarece atentia voastra este, astfel, mult diminuata. Nu acceptati compania unor persoane necunoscute si nu primiti nimic de la acestea, indiferent ce va spun; evitati sa aveti asupra voastra sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atentia infractorilor; nu va implicati in altercatii. Sunati la 112 daca sunteti in pericol sau martorul unei infractiuni. La scoala trebuie sa va alegeti cu grija prietenii si sa evitati compania celor violenti si obraznici; pastrati-va calmul cand discutati in contradictoriu si nu recurgeti niciodata la violenta pentru a va impune parerile. Solicitati sprijinul profesorilor atunci cand sunteti implicati intr-o altercatie sau sunteti martorul unor violente verbale sau fizice; aveti grija de lucrurile personale si de bunurile scolii; pastrati linistea si curatenia in scoala, nu alergati pe scari si nu va impingeti colegii in pauze; protejati elevii mai mici si ajutati-i sa se simta in siguranta. In timpul pauzelor, nu parasiti incinta scolii sau curtea unitatii de invatamant; semnalati profesorilor prezenta unor straini in scoala sau in curte, mai ales daca acestia incearca sa atraga elevii in discutii sau sa le ofere vreun bun. Nimeni nu are dreptul sa va ameninte sau sa va vorbeasca urat. Spuneti-le imediat profesorilor sau parintilor daca va simtiti agresati in vreun fel. Nu umblati cu lucrurilor colegilor fara acordul lor si nu le ascundeti, nici macar in joaca”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

 

Advertisements

Posted on 17/09/2013, in Eveniment, Infractional and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: