Politistii braileni continua actiunile pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor


* Politia Romana a demarat, la data de 1 septembrie, o ampla actiune de prevenire si combatere a ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie * In perioada 8 – 14 septembrie, au fost constatate, in urma verificarilor si controalelor efectuate la societati comerciale, persoane fizice si in trafic, 4 infractiuni, de comiterea carora sunt suspectate 4 persoane * Totodata, au fost indisponibilizate peste aproape 20 de tone de produse, fiind suspendata/oprita activitatea unei unitati de morarit si panificatie *

La nivelui Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cei 507 politisti, dintre care 29 ofiteri de investigare a fraudelor, 332 de ordine publica, 131 rutieri si 15 de la transporturi, angrenati in actiune, au efectuat 597 de controale, dintre care 81 la societati comerciale si 38 la persoane fizice, fiind verificate si 478 de mijloace de transport. Politistii au constatat 4 infractiuni, dintre care 3 la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si una la Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 4 persoane, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 99.694 de lei. De asemenea, au fost aplicate 77 de sanctiuni contraventionale, dintre care 7 la Legea 12/1990, privind protejarea pupulatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite republicata si 70 la alte acte normative. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 47.390 de lei, iar a bunurilor ridicate in vederea confiscarii de 18.582 de lei.

Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au depistat pe un barbat, in varsta de 29 ani, din Braila, care, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu obiect de activitate fabricarea painii, a reprodus in mod neautorizat, pe computerul societatii, mai multe softuri. In cauza se efectueaza cercetari in faza actelor premergatoare pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. Politistii au depistat pe S.Adrian (36 de ani), din Braila, care, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu obiect de activitate fabricarea produselor de patiserie, a retinut si nu a virat la bugetul de stat, in perioada 2012 – 2013, suma totala de 5.404 lei, obligatii cu retinere la sursa reprezentand venituri din salarii. In cauza se efectueaza cercetari in faza actelor premergatoare pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala de catre reprezentantii unei societati comerciale din comuna Vadeni, care, in perioada 2010 – 2012, nu au inregistrat in totalitate in evidenta contabila, veniturile si cheltuielile din relatia comerciala cu 10 firme, privind constructia unui siloz si activitati de conditionare seminte. Prejudiciul estimat adus bugetului de stat este de peste 80.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA. Politisti de la Politia orasului Insuratei l-au depistat in trafic, pe DJ 211B, intre localitatile Victoria si Baraganu, pe L.Nicu (49 de ani), din comuna Baraganu, in timp ce transporta cantitatea de aproape 10 tone de porumb boabe, fara a detine documente legale de insotire a transportului. Societatea comerciala beneficiara a fost sanctionata cu amenda in valoare de 6.000 de lei, iar cantitatea de porumb a fost ridicata si lasata in custodie la o societate de profil”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

Advertisements

Posted on 17/09/2013, in Infractional and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: