„Formare de baza in domeniul prevenirii consumului de droguri”, la Inspectoratul Judetean de Jandarmi al judetului Braila


curs jandarmiIn perioada 17 – 20 septembrie, doi specialisti/formatori din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si Galati au derulat sesiunea de formare cu tema „Formare de baza in domeniul prevenirii consumului de droguri”, adresata ofiterilor din cadrul structurilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale si jandarmilor implicati in activitatea de combatere a infractionalitatii stradale de la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila.

Sesiunea de formare se inscrie in prevederile protocolului de colaborare incheiat intre Agentia Nationala Antidrog si Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane in domeniul formarii personalului IGJR, ofiteri din cadrul structurilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale si jandarmi implicati in activitatea de combatere a infractionalitatii stradale de la nivel central si teritorial. Sesiunile de formare au debutat in toate judetele tarii si in sectoarele capitalei incepand cu 10 septembrie, estimandu-se ca pana la finalul anului 2013 sa fie formati aproximativ 1.000 de specialisti ai IGJR.

curs jandarmi (1)La nivel local, sprijinul organizatoric a fost asigurat de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila, iar sprijinul tehnic a fost acordat de Agentia Nationala Antidrog, prin Centrul National de Formare si Documentare in Domeniul Drogurilor. Obiectivul general al cursului a constat in familiarizarea participantilor cu principalele categorii de droguri si efectele acestora, cu factorii de protectie si de risc asociati consumului de droguri, conceptele de baza utilizate in prevenirea consumului de droguri, tendintele fenomenului consumului si traficului de droguri in Romania, notiuni utilizate in domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal si sistemul de coordonare a politicii in domeniul drogurilor, sistemul de asistenta destinat persoanelor dependente de droguri in Romania, notiuni si concepte teoretice utilizate in prevenirea consumului de droguri, fenomenul substantelor noi cu efecte psihoactive. Sesiunea de formare in domeniul drogurilor a fost structurata pe parcursul a 4 zile. Metodele de lucru folosite in cadrul acestor sesiuni au fost expuneri, grupuri de lucru si studii de caz. Formarea specialistilor IGJR reprezinta un alt pas in efortul ANA de a informa, educa si constientiza personalul MAI si societatea civila cu privire la consecintele consumului de droguri asupra individului. Agentia Nationala Antidrog este deschisa spre colaborare interinstitutionala in vederea prevenirii si combaterii traficului si consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza in primul rand prin formarea pe aceasta problematica si a altor specialisti din strucuri cu atributii in domeniu”, a declarat psiholog Olga Condrat, coordonator CPECA Braila.

Advertisements

Posted on 23/09/2013, in Eveniment, Infractional and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: