Job-uri la indemana somerilor


ajofm-brailaAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila a organizat in data de 27 septembrie 2013, incepand cu orele 9.00 “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, in municipiul Braila la Sala Polivalenta «DANUBIUS».

AJOFM Braila a contactat pentru aceasta actiune peste 1.100 angajatori, din care 33 au confirmat participarea cu 207 locuri de munca, in urmatoarele domenii de activitate: fabricarea articolelor de imbracaminte, industrie alimentara, constructia de nave si barci, activitati de protectie si garda, intermedieri financiare si asigurari, fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii, fabricarea altor produse din material plastic, comert, constructii, hoteluri, activitati ale agentiilor de publicitate, baruri si alte activitati de servire a bauturilor, servicii de furnizare si management a fortei de munca, agricultura, fabricarea incaltamintei, activitati juridice, activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu, alte servicii.

Structura locurilor de munca pe ocupatii s-a prezintat astfel: confectioner asamblor articole din textile, agent securitate, lacatus constructii metalice si navale, muncitor necalificat in confectii, agent de asigurare, sudor, agent comercial, consilier asigurari de viata, ambalator manual, patiser, vanzator, inginer electromecanic, bufetier, electromecanic, inginer industrie alimentara, cofetar, contabil, gestionar depozit, lucrator comercial, maestru in arta culinara, manipulant marfuri, agent reclma si publicitate, camerista, ciontolitor transator carne, consilier vanzari asigurari, contabil sef, dulgher restaurator, electrician, femeie de serviciu, inginer constructii civile, industriale si agricole, instalator retele termice si sanitare, macelar, maistru constructii civile, industriale si agricole, mecanic auto, operator calculator, proiectant inginer energetician, proiectant inginer instalatii, receptioner hotel, secretara, spalator vase, vulcanizator, designer vestimentar, sofer, ospatar, bucatar, administrator cladiri.

Peste 15% dintre locurile de munca au fost pentru persoane cu studii superioare si aproximativ 85% pentru cele fara studii superioare. La bursa au fost prezenti 487 solicitanti de loc de munca, din care peste 270 absolventi; dintre absolventi 215 au fost selectati in vederea angajarii.

In cadrul acestei actiuni au fost amenajate standuri separate pentru activitati de: informare si consiliere privind cariera, formare profesionala si mediere a posturilor vacante in UE/SEE.

De asemenea, au fost furnizate informatii cu privire la serviciile oferite de agentie, cursurile de formare profesionala pe care agentia le organizeaza pana la finele a.c. si au fost distribuite materiale informative realizate in cadrul proiectului „FII INFORMAT!”, finanţat din Fondul Social European, Bugetul de stat si din fonduri proprii, prin POSDRU/94/4.1/S/62798.

La „Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, au fost prezenti si elevi din anii terminali ai Grupului Scolar “Panait Istrati” Braila.

Advertisements

Posted on 28/09/2013, in Economie, Realitatea zilnica and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: