Actiuni cu ocazia „Saptamanii Prevenirii Criminalitatii”


campanie politie 8   * In perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2013, Politia Romana desfasoara la nivel national o serie de activitati sustinute in domeniul prevenirii infractionalitatii, in cadrul evenimentului „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” *

Aflat la cea de-a VIII-a editie, evenimentul este structurat pe domenii de prevenire, in acord cu prioritatile de actiune ale Politiei Romane din acest an. La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, activitatile vor fi sustinute de politisti de proximitate, de prevenire, de la structurile de politie rutiera si de ocampanie politie 7rdine publica.

Prima zi a saptamanii, 30 septembrie, a fost dedicata la nivel national prevenirii infractiunilor de furt. Tematica acestei zile decurge din prioritatea Politiei Romane pe anul 2013 care vizeaza prevenirea infractiunilor de furt, prioritate transpusa la nivelul judetului Braila in Programul judetean de prevenire a infractiunilor de furt. Activitatile structurate la nivelul judetului Braila au vizat, pe de o parte, prevenirea furturilor din autoturisme, iar pe de alta parte, prevenirea furturilor din locuinte. In raport cu riscul de producere a acestor infractiuni la nivelul judetului, activitatile in municipiul Braila au fost orientate spre informarea si prevenirea populatiei de a adopta masurile de siguranta pentru protejarea propriilor autoturisme, in timp ce activitatile la nivelul oraselor si al comunelor au vizat prevenirea furturilor din locuinte. Activitatile planificate pentru aceasta zi s-au desfasurat in parcari, zone aglomerate si au constat in discutii ale politistilor cu cetatenii si diseminarea de materiale cu continut preventiv.

campanie politie 10Prima zi a lunii octombrie a fost dedicata informarii cetatenilor in scopul prevenirii infractiunilor de talharie. Tematica acestei zile decurge din prioritatea Politiei Romane pe anul 2013 care vizeaza prevenirea infractiunilor cu violenta. Activitatile au constat in informarea populatiei cu privire la protejarea bunurilor personale si au vizat, in municipiul Braila, in special prevenirea talhariilor stradale, iar in orasele si comunele din judet, prevenirea talhariilor in locuinta, cetatenii primind in acest sens flyere tematice.

Urmatoarele doua zile ale <Saptamanii Prevenirii Criminalitatii> vor fi dedicate elevilor din unitatile de invatamant din judetul Braila. Tematica acestor doua zile decurge din prioritatea Politiei Romane pe anul 2013 care vizeaza prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor. Astfel, ziua de 2 octombrie 2013 va viza prevenirea delincventei juvenile, politistii urmand a desfasura intalniri interactive cu elevii, abordand subiecte precum raspunderea penala, diferenta dintre infractiune si contraventie, cazierul judiciar etc. Intalniri ale politistilor cu elevii, in special cu cei din scolile gimnaziale, se vor desfasura si in ziua de 3 octombrie, de aceasta data mesajul fiind axat pe informatii si recomandari in scopul prevenirii victimizarii minorilor. In ambele zile dedicate minorilor, activitatile in scoli se vor desfasura incepand cu orele 9.00. Ultima zi a manifestarii, 4 octombrie, va fi dedicampanie politie 4cata sigurantei rutiere. In scopul prevenirii accidentelor rutiere si a constientizarii participantilor la trafic despre respectarea legislatiei in domeniu, la nivelul judetului sunt organizate activitati adresate atat conducatorilor auto, cat si pietonilor, care vor fi desfasurate de politisti de la Serviciul Rutier, de la politiile orasenesti Ianca, Faurei, Insuratei si sectiile de politie rurala si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Evenimentul „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” a debutat in anul 2006, la initiativa Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IGPR, scopul acestei manifestari fiind acela de sensibilizare a populatiei cu privire la importanta prevenirii infractionalitatii si la necesitatea adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale.

Advertisements

Posted on 01/10/2013, in Eveniment, Infractional and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: