Actiuni preventive in municipiu si judet


intalniri intre politisti si elevi (10)In zilele de sambata si duminica, politisti de la Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la sectiile de politie rurala, impreuna cu jandarmi din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica si de invatamant, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele participante au efectuat controale la 15 societati comerciale, au legitimat 76 de persoane, dintre care 17 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 29 de autovehicule.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 9 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 900 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

intalniri intre politisti si elevi (13)In ziua de 27 septembrie, efective de politisti din cadrul Birourilor Ordine Publica si Proximitate au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale comise in unitatile de invatamant si in apropierea acestora, precum si pentru combaterea absenteismului scolar. Astfel, au fost verificate 6 unitati scolare preuniversitare, legitimate un numar de 32 de persoane, identificati 17 elevi care absentau, controlate 11 societati comerciale de tip cafe-bar, oprite si verificate in trafic 12 autovehicule si au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 12/1991. Politistii Biroului Proximitate vor informa conducerea scolilor vizate cu privire la elevii care au lipsit de la cursuri”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 01/10/2013, in Infractional and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: